Mennyi az átlag élelmiszerre költés egy hónap alatt 2 személynek? mi kb.40. 000-t költünk, de sokallom, így kíváncsi vagyok mások mennyit költenek.
Elég tudatos vásárlónak tartom magam.
Tudom,hogy a Spar a legdrágább,de ott sokszor árazzák le a dolgokat 25% 50%-al így ha meglátok valamit akkor azt megveszem és lefagyasztom. Pl így vettem fonott kalácsot múltkor féláron. Kettő be is ficcent a kosárba aztán a fagyasztóba és hétvégén megettük.
Van egy kedvenc kenyerem,de 0,5 kg. 300 Ft-ott na azt is szokták sokszor leárazni így olyankor az egész készletet megveszem.
Húsért a Vásárcsarnokba járok, mert ott mindig egy kicsit olcsóbb.
Hetente egyszer van nagy bevásárlás és esetleg még 1-2 kisebb.
A nagy bevásárlásokat az Auchanba intézzük.
akkor ezek szerint ügyesen osztod be a pénzt, ne aggódj, nem költesz sokat.
bár az itteni korábbi írásokat olvasgatva, sokaknak nem jut ennyi, sajnos...
Én egyedül bepusztítok ennyit max. 3 hét alatt, de az igazsághoz tartozik, hogy imádok enni, főzni-sütni-grillezni, és (egyelőre amatőr :D) testépítő is vagyok
De semmi más kiadásom nincs(se cigi, se pia, se drog, se Armani cuccok, se mozi hetente stb.) és szerencsére anyai és apai ágról is rendezett háttér van, megértik, hogy lemegy a napi fél-1 kiló csirke/pulyka. Ha kevesebből kéne kijönni, és úgy sportolni, le is lőném magam. De ha a "túlélés" a cél, ki lehet jönni 10-15 MAX 20 ezerből is havonta. Sajnos ezt a rohadt munkáltatók is tudják ahogy itt olvasom :(
Én egyedül elköltök kb 20-25 ezret kajára, meg 1-2 háztartási cuccra egy hónapban. Én is igyekszem tudatosan vásárolni, nézni, hogy hol mi éri meg, DE mindig veszek zöldséget+gyümölcsöt, joghurtot ilyesmiket is.
Szerintem nem sok a 40.ezer két főre, esetleg azt tényleg megnézheted, hogy milyen luxus dolgokat vettél, és h mi az ami elhagyható lenne, így tudnál spórolni picit.
Ez nem sok, csak egyszerre soknak tűnik. Én is tudatos vásárlónak tartom magam, ami nem egyenlő azzal, hogy mindenből a tesco gazdaságost. Inkább röviden: minőséget, lehetőleg hazait, kevés csomagolással és amennyire lehet visszamenni az alapanyagokig.
Mi 15 ezret költünk el hétvégente nagybevásárláskor, néha hétköznap is ki kell egészíteni (na ezt nehéz megbecsülni, de legyen 5 ezer), máris 80-at költöttünk el. Persze ebben egyéb dolgok is benne vannak, de 60-at nyugodtan számolhatunk csak a kajára. és nem vagyunk nagyétkűek! (4 hónapos kisfiúnk van, ő még cicizik, ez valamilyen szintem az én kajámban jelenik meg)
Nem sok, amit költesz, de ha ettől is kevesebbet költenél, akkor ahogy előttem is írták, nézd meg, mi az, amit ki lehet hagyni a bevásárlólistáról, ilyenek pl. az édességek, péksütemények.
A Spar valóban az egyik legdrágább bolt, de vannak olyan termékeik, amik olcsók és finomak a saját márkás termékeik közül. Én több helyről vásárolok, megvan, hogy hol mit veszek. Hetente 1-2 ezer Ft-ot meg tudok így spórolni (egyedül élek). Persze ez időigényes, plusz ha valaki kocsival megy bevásárolni, akkor nem feltétlenül éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!