Mennyi egy átlag hónap költségei 1 családnak?
Szia!
A mi költségvetésünk kb így néz ki:
lakáshitel: 50.000
autóhitel: 25.000
telefon szla: 10.000
internet szla: 10.000
villany szla: 15.000
gáz szla: 20.000
kábeltv: 3.000
casco: 8.000
biztosítások: 5.000
üzemanyag: 35.000
élelem: 50.000
egyéb kiadás (ruha,gyógyszer…): 20.000
Ez összesen 251ezer forint.
Az összeg természetesen minden hónapban változik, hiszen vannak váratlan, előre nem látható költségek is. Mi is mind a ketten dolgozunk, és sajnos elég nehezen jövünk ki a fizunkból. Sajnos a mai világban nagyon nehéz becsületes munkából megélni.
Hát akkor ez nem normális helyzet ugye???:( Az megoldás lenne ha párommal elköltöznénk külön??? és csak ő dolgozik mert én picivel otthon lennék.
kijönnénk 100 ezerből?
Szerintem ennyi pénzből ki lehet jönni, sok dolgon lehet spórolni. Energiatakarékos égő, lekapcsolod a villanyt és két autó sem feltétlenül szükséges, meg hát attól is függ hogy mennyi a hiteletek meg milye "nagy lábon" éltek, de sokan sokkal kevesebből iskijönnek.
Az meg nem megoldás hogy külön költöztök, mer t akkor két helyen kell villanyt, gázt, fűtést ... fizetni, elvileg ez kevesebb ha együtt laktok, csak egy háztartás. Egyébként hogy jönnétek ki 100ből ha 250ből sem megy.
Okosan kell bánni a pénzzel, muszály spórolni.
A helyetekben én egy hónapig gyűjteném a blokkokat és a számlákat és jegyeznék minden egyéb kiadást, és minden nap beírnám egy excel-táblázatba. Ez jó áttekintést ad és segít meghatározni, hogy miből hogyan mennyit milyen áron.
A kajaköltségekre talán külön érdemes ránézni. Ezer forintból két ember kétszer megeszik, amennyiben sajátkezűleg készíti el a kaját. (Most vacsiztunk pl. ennyiből tepsiben sült csirkecombot sültkrumplival és tejfölös paradicsomsalátával, kétszer, tehát nem is pirítós volt. :) ) Ugyanez ételszállítótól négyszer ennyi. De ez csak egy kis utóirat volt, ezt úgyis ti látjátok majd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!