Sós ételből hogy lehet ki "venni" a sót?
Na vegyünk alapul káposztát... el van sózva.. úgy halottam hogy ha vizes rongyot teszek a tetejére az fel szívja a sót !!!
Na és hogy ez igaz e... és hogy milyen praktikák vannak még a só el vonására.. !?!?!?!
Előre is kösz. !
sós ételből a sót elvenni?!
a sót kiszeded belőle..
levesnél...hát..bonyolult..
de másnál letörlöd..kézzel kiszeded..
Állítólag a vizes ruha is kiszívja a sót!
Állítólag, ha 1-2 szem krumplit belefőzöl a kajába az is kiszívja a sót!
Ha (tudod, lehet) meghígítod a levét, az biztosan segít rajta!
Én is úgy tudom a krumpliról, hogy magába szívja a sót. Nyersen karikázd bele, aztán szedd ki egy idő után.
Aztán hogy igaz-e? Régen olvastam ezt egy ősrégi szakácskönyvben.
Lehet operálni a fentiekkel, de tökéletes soha nem lesz.
Én a húst kimentve újra főzném, vagy az egészet kidobnám.
Nem tudok megalkudni a defektes kajával!
Persze, régebben kevés ember gondolkodott azon, hogyan mentse, ami menthető.
Ma már sajnos sok embernél a pénztárca (is) diktál!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!