Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Éttermekbe tényleg megmaradt...

Éttermekbe tényleg megmaradt ételből is főznek?

Figyelt kérdés
Ismerösöm mondta, ha nem eszel meg azthiszem pörköltet, nem dobják ki, hanem másnap gulyás leves lesz belőle, vagy fordítva mondta nem tudom. Tényleg felhasználnak megmaradt ételeket?
2010. júl. 18. 22:20
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%
Én csak cukrászdában dolgoztam, na azóta nem eszek süteményt, azt meg tudni sem akarom az éttermekben mi lehet.
2010. júl. 18. 22:29
 2/22 anonim ***** válasza:
80%
anyu is úgy csinálja:D
2010. júl. 18. 22:30
 3/22 A kérdező kommentje:
Miért mit csinálnak cukiban?
2010. júl. 18. 22:31
 4/22 anonim ***** válasza:
78%
Hivatalosan természetesen nem, de sok helyen főznek "gazdaságosan". 11 évig láttam, hogy hogy ment ez egy budai étteremben: a visszavitt pörkölt remek gulyásleves alap, a csirkepaprikás maradéka hortobágyi húsospalacsintába vándorol, a meghagyott bélszínszelet stroganoffként kerül újra tányérra, stb. Sok trükk van. Persze nem mindenki él vele, de sokan.
2010. júl. 18. 22:38
 5/22 anonim ***** válasza:
82%
Apám már gyerekkoromban ezzel tömte a fejemet. Bár azóta van mindenféle HACCP meg ISO, de azért nem került ki szerintem az ételújrahasznosítás minden vendéglős tárházából. Nem véletlenül eszem vendéglőben mindig frissensültet.
2010. júl. 18. 23:32
 6/22 anonim ***** válasza:
82%
Cukrászda: Éva szelet, rumos golyó. De ott legalább nincs olyan, hogy a visszaviszik a meghagyott sütit, mert sütit nem szokás meghagyni, vagy csak elég ritkán.
2010. júl. 18. 23:33
 7/22 anonim ***** válasza:
68%

Amely étel már fel lett szolgálva,abból már csak a kutyák ehetnek!

Természetesen a konyhán megmaradt ételekből készülhet más étel!

2010. júl. 19. 08:42
 8/22 anonim ***** válasza:
66%
Igen! A brassói aprópecsenye pld azért hirhedt a pincérek körébe, mert azt általába a megmaradt pörköltekből és sültekből készitik! Persze ha nem romlott és nem a vendégek által otthagyott maradék, akkor nem rossz - de hivatalosan nem lehetne igy manipulálni
2010. júl. 19. 09:26
 9/22 anonim ***** válasza:
81%
Étteremben dolgozok (végülis a szakács nem útburkoló), de életemben nem dolgoztam olyan szakáccsal, szakácsnővel, aki ezt elkövette volna. tehát a tapasztalataimból merítve a kérdésedre a válaszom egy elég erős és határozott nem.
2010. júl. 20. 17:08
 10/22 anonim ***** válasza:
71%

Utolsónak: Tvrtko írta az egyik könyvében, hogy dolgozott egy darabig egy jóhírű étteremben, és ott is ment az újrahasznosítás.

Szerintem sok étterem van, amelyik soha sem tenne ilyent, de vannak példák, ami azt mutatják, hogy azért néha nem árt az éberség.

Sztori: Amerikai út menti éttermek vizsgálata: X és Y újságíró 10 éttermet járt végig. A teszt a következő volt: X bement, rendelt rántott húst, telerakta fogpiszkálóval, majd Y hívta és ő sürgős elfoglaltságra hivatkozva elment, otthagyván a pénzt.

5-10 perc múlva bement Y és ugyanazt a fajta húst rendelte. 10 esetből 9-szer a fogpiszkálóval "megjelölt" hús volt az. A 10. esetben nem, de akkor bekukucskált, és látta, hogy a személyzet tagjai a foguk közül húzzák ki a fogpiszkálót...

2010. júl. 20. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!