Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Éttermekbe tényleg megmaradt...

Éttermekbe tényleg megmaradt ételből is főznek?

Figyelt kérdés
Ismerösöm mondta, ha nem eszel meg azthiszem pörköltet, nem dobják ki, hanem másnap gulyás leves lesz belőle, vagy fordítva mondta nem tudom. Tényleg felhasználnak megmaradt ételeket?
2010. júl. 18. 22:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%

hú,ez érdekes utolsó.

Sajnos akkor nagyon meg kell gondolnunk, hogy tényleg étteremben akatunk-e enni..:-(

2010. júl. 26. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó előtti vagyok. Előttem írt a szakács. Mivel ő belsős, én meg külsős, ebből az következik, hogy azért valószínűleg igazat mond, és a legtöbb helyen valószínűleg nem csinálják ezt. (van még számos trükk, vagy konyhatechnikai eljárás, amit viszont megcsinálhatnak) Na meg manapság már a sok szigorú előírás megnehezíti az ilyen jellegű trükköket. Tehát egy mondatban összefoglalva a következő véleményt mondanám:

Bár nem jellemző, de teljesen nem is zárható ki a dolog!

2010. júl. 26. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
56%
Igen, mint otthon is. Miért dobnák ki? De nem a tányérodból, hanem amit nem rendeltek meg.
2010. júl. 26. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim válasza:
56%
Nem csak magyarorszagon, ausztriaban a kavehoz felszolgalt tejszinböl(kis kancsoban) ami visszajön kremleveseket süritenek...es itt nem egy szar helyröl van szo...
2010. júl. 26. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
71%
Sajnos igen!
2010. júl. 26. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
Sajnos, van olyan ahol igen.
2010. júl. 26. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:

"Nem csak magyarorszagon, ausztriaban a kavehoz felszolgalt tejszinböl(kis kancsoban) ami visszajön kremleveseket süritenek...es itt nem egy szar helyröl van szo..."


Osztrákéknál a a cukor, a citromlé a Mekiben egyszerűen takarékossági okokból a sóhoz és a borshoz hasonlóan tégelyben van, és a vendég magának önt. Ha a sót és a borsot lehet közös használatú tégelyben tárolni, akkor a cukrot, citromlevet, tejszínt miért ne lehetne?

2010. júl. 27. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Na azért ez tényleg nem úgy megy hogy amit a vendég ott hagy a tányéron, azt újra főzik.

Nem is tudná.Gondolj bele, pörköltet eszik rízsel, az ha nem is direkbe keveri össze a vendég de össze keveredik.Hülyén nézne ki a gulyásba a rízs.

De!Dolgoztam olyan étteremben ahol a KONYHÁN megmaradt sülthúst daráltuk le, és másnap abból volt fasírt.

Ez menüs étterem volt, minden nap más kajával.


Másik étteremben meg a babgulyást azt úgy főztük, hogy csináltunk egy sima bablevest, külön főztük a pörköltet.

Így ha valaki sima bablevest kért akkor azt kapott, ha babgulyást akkor melegítés elött a kis gyorsforralóba szedtünk egy kis bablevest, bele egy kanál pörkölt és össze főztük.

De nem a maradék pörköltből, hanem abból amit pörköltként árultunk.

Sztem te ezt érthetted félre.Mert sok helyen így van a babgulyás, mert minek főzzenek végülis 3 félét.

2012. febr. 7. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az teljesen normális, hogy a cukiban felhasználják a kimaradt sütiket kókuszgolyónak, pohárkrémnek...vagy az étteremben a kimaradt ételeket feljavítják, átvariálják. Miért ne, ha finomat hoznak ki belőle, ne pazaroljanak. Én is ezt csinálom itthon. De szerintem az, hogy a vendég tányérjának maradékát használják fel, az nem fordulhat elő. Vagy ha igen, akkor azonnal be kell záratni a helyet, ha valaki tud ilyenről, vagy egy vizsgálatot kérni. Az elég gyalázatos lenne.

De szerintem egy valamit is magára adó étterem ilyennel nem reckírozna.

2012. febr. 7. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Igen,szoktak "maradékot" felhasználni,de nem olyan értelemben ahogy ti itt ezt elképzelitek,nem a vendég maradékát,és nem is az egy hetes rohadt kaját,hanem olyan formációban pl ,ahogy az egyik előttem szoló írta a babgulyás és a pörkölt példáját.Ezzel nem értem mi gondotok van egyébként,teljesen higiénikus,nem evett bele senki,csak egyszerübb és gazdaságosabb nagy tételben főzni,mint egy adag pörköltet egy adag bablevest.

Nálunk anno pl olyan sűrűn jött az ellenőrzés,hogy nem is lehetett volna olyan maradékokat felhasználni,amibe beleettek vagy régi stb. Egy rohadt zöldség a hűtőben,és több százezer forintra büntetnek,de ha annyira akarnak találnak még 1-2 dolgot ami nem tetszik nekik és be is záratja az ÁNTSZ az éttermet.

2012. febr. 7. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!