Miért kell megkötözni a sonkát?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 4. 09:58
1/5 anonim válasza:
Hogy el ne szökjön! Vicc volt!Szerintem azért hogy tömörebb, és könnyebben szelhető legyen.
3/5 anonim válasza:
nem kell, csak igény szerint meg lehet
a kicsontozott sonkát érdemes kötözni, mert az könnyebben széthullik
a hagyományos 'parasztsonkát' mi pl. soha nem kötözzük, mert nincs miért
4/5 anonim válasza:
Hogy ne essen szét.Amikor készítik az több darabban van.Meg egyébként is szebb formája lesz , gusztább lesz ha megkötözik.
5/5 anonim válasza:
A kötözött sonkából (még nyersen, a pácolás/füstölés elött) kiszedik a csontot, és ezért az alakja is elég ronda lenne, a vékonyabb részek nagyon kiszáradnának. A kötözéssel tömtö alakot biztositanak neki, amit a fözés alatt is csak akkor tart meg, ha rajta van a kötözöanyag. Ha leszeded fözés elött, akkor kinyilik és nem kapsz gusztusos sonkászeleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!