Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért kell megkötözni a sonkát?

Miért kell megkötözni a sonkát?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 4. 09:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Hogy el ne szökjön! Vicc volt!Szerintem azért hogy tömörebb, és könnyebben szelhető legyen.
2012. ápr. 4. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
hogy ne essen szét főzés közben
2012. ápr. 4. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

nem kell, csak igény szerint meg lehet

a kicsontozott sonkát érdemes kötözni, mert az könnyebben széthullik

a hagyományos 'parasztsonkát' mi pl. soha nem kötözzük, mert nincs miért

2012. ápr. 4. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Hogy ne essen szét.Amikor készítik az több darabban van.Meg egyébként is szebb formája lesz , gusztább lesz ha megkötözik.
2012. ápr. 4. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
A kötözött sonkából (még nyersen, a pácolás/füstölés elött) kiszedik a csontot, és ezért az alakja is elég ronda lenne, a vékonyabb részek nagyon kiszáradnának. A kötözéssel tömtö alakot biztositanak neki, amit a fözés alatt is csak akkor tart meg, ha rajta van a kötözöanyag. Ha leszeded fözés elött, akkor kinyilik és nem kapsz gusztusos sonkászeleteket.
2012. ápr. 5. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!