Igen. A gyógytea tisztán a legjobb általában, de a legtöbbe, pl. a megfázásra valók, tiszta virágmézet szabad tenni.
Amúgy szerintem így is finomak, egyszerűen szokatlan az ízük számunkra, de a legtöbb egész jó, ha már megszoktad, vagy pedig keverhető valamilyen jobb ízű, hasonló hatású teával. Pl. orbáncfű kevésbé finom, de citromfűvel és levendulával már jó. :)
(Bocs, nem a kérdésre, csak úgy általában írom, mert látom a többségnek cukor+citrom nélkül nem tea a tea...:
Sokáig én is így voltam ezzel, cukor (vagy méz, vagy egyéb édesítő) nélkül bele se szagoltam... Citromot is tettem bele amikor csak lehetett.
Aztán egyszer véletlenségből kipróbáltam minden "ízesítő" nélkül, csak magában a teát! És akkor jöttem rá, hogy mennyivel jobban lehet érezni a tea igazi ízét! Gyümölcsteákat pl eleve vétek agyonízesíteni.
Annyi a titok, hogy hígabbra kell csinálni, és akkor nem lesz fanyar. Korábban mindig a cukor mennyiségével egyensúlyoztam a fanyarabb ízek ellen, ma meg azzal, hogy hígabbra hagyom. Gazdaságosabb is, mert literszám iszom a teát... Nem rontja a fogat a sok cukor. Végre igazán érezem a különböző teák ízeit.
Csak a tél kezdetekor szokott rámjönni, hogy mézet rakjak bele, de 1-2 hát után újra visszaállok a natúr teára, és tök jó így! A gyógytea meg gyógytea! :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!