Az baj, ha kizárólag csak gyógyteákat iszom, vizet egyáltalán nem?
Szia!
Jo a gyogytea, de csak mertekkel!
A neveben is benne van, hogy gyogyito tea, nem szabad korlatlanul, meggondolatlanul fogyasztani!
Plane nem a csalanteat meg az orbancfuvet!!!
Ha nagyon rossz a csapviz igyal inkabb szerintem gyumolcsteat, de van olyan gyogytea amit korlatlan ideig lehet inni mint pl.: a citromfu tea, szurokfu tea, zold tea, borsmenta tea....es meg nehany.
Ja arra meg ugyelj hogy ne igyal ossze-vissza mindenfelet,
egy-egy fajta tea ivasa kozott legyen legalabb 2 ora idotartam.
Ajanlok neked egy jo linket, ha jobban utanna akarsz ennek nezni:
Ott helyben is erdeklodhetsz szakembertol!!!
Én sem iszom csapvizet (langyos víz folyik a csapból, nem fogom hűtögetni), light kólát iszom egész nap.
(Tudom, hogy rohadt egészségtelen, de legalább nincs benne szénhidrát...)
én is utálom a vizet,én az ásványvizet is. csak 40 fokban tudok vizet inni sajnos.
a csalán tea pedig egyáltalán nem káros.
szerintem igyál csipkebogyó teát is,nagyon finom! a bogyósat vedd,ne a filtereset!
Nem csak nemjó, de felesleges is.
Egyik fosat, másik szárít, harmadik gyulladást, lázat csillapít és nem utolsósórban drága mulatság.
Akkor már inkább buborékmentes ásványvízet igyál, vagy legalább is keverve, mert a beleidben lakozó bélflórának nem tetszik a sok gyógytea és elrontod magad egy életre.
A legfontosabb amit meg kell jegyezni: folyadék <> víz
1 liter igazi narancslé szárazanyag-tartalmának a feldolgozásához is tiszta vízre van szüksége a szervezetnek, tehát a narancslé víztartalmának a nagy része annak a feldolgozására megy el. Az igazi gyümölcslé nagyon egészséges, de nem számít bele a napi szükséges vízbevitelbe!
A szervezetünk napi vízszükséglete 1,5-2L - vagy akár 3L. Ez függ attól hogy mekkora a páratartalom, fizikai terhelés, stb. Irodában általában túl száraz a levegő (légkondi, fűtés) ezért - bár nem gondolnánk - ott ugyanúgy ki lehet száradni mint fizikai munkában.
Gyümölcslé, tea, kávé, tej, kóla és semmilyen más itóka - nem számít bele a 2 literbe!
A konkrét kérdésre így már ki lehet találni a választ:
Mennyi gyógyteát kell meginni ahhoz hogy a szükséges vízigényt fedezzük?! 4-6 litert? És vajon van értelme ennyi hatóanyagot bevinni abból a teából? Vagy akár csak 2L - minek annyi? Rövid kúra esetén talán. De a napi 2L vízszükségletet ezen felül kell biztosítani.
Röviden a válasz: Minden nap igyál elegendő tiszta vizet! (2-3L)
Ezen felül hasznos dolog gyógyteákat inni - mértékkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!