Hogyan kell tejfölt enni?
1. verzió: kibontod a tejfölt az utasítások szerint, veszel magadhoz egy kanalat belemártod a tejfölbe annyira hogy ne legyen túl sok a kanálon majd a szád felé irányítod a tejföllel telt kanalat beteszed a szádba majd a tejfölt ha a nyelveden van lenyeled.
2 verzió: ugyanúgy kibontod a tejfölt majd kenyérre kened és úgy eszed
3. verzió: különböző ételekbe keverve.
Én meg vagy cukrot,vagy lekvárt,vagy kakaóport teszek bele és kikanalazom kenyérhez.
De ha van gyümölcs,(eper,málna ,ribizli,barack) cukrosan ráöntöm,finomabb,mint a gyümölcsjoghúrt.
Én a káposztás tésztát eszem jó sok borssal, kellemesen sózva, plusz cukrozva... elképesztően finom :)
A tejfölt, ahogy én szeretem:
Kiteszek egy tálkába egy kis doboz tejfölt (estére szoktam, amikor nem várok senkit, vagy nem megyek már sehová), 3-4 gerezd fokhagymát reszelek bele, sózom, borsozom, bazsalikomot, oregánót és majorannát teszek hozzá (vagy amelyik van, a legjobb frissen), két evőkanál citromlevet (ha frissen facsart, akkor egy fél citrom), és 1-2 evőkanál olívaolajat. Ezt összekeverem, majd megeszem.
Másik változat: ugyanez, de zöldfűszerek nélkül, bele egy kisebb fél apróra vágott vörös- vagy lilahagyma, esetleg újhagyma, póréhagyma, és apró kockákra vágott trappista sajt. Ennek a változatnak teljesen olyan íze van, ha elég sós, mint a feta sajtnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!