Fontos, hogy forró vízbe tegyük bele a tésztát, amikor főzzük?
Figyelt kérdés
2009. jún. 7. 17:31
1/7 anonim válasza:
Persze, hiszen a hideg vízben nem fő csak ázik.
2/7 anonim válasza:
Igen, a víznek forrnia kell. Viszont nem kell annyi ideig főzni, mint a csomagoláson rajta van.
Minden tésztát újraforrástól számítva 1 max. 2 percig kell főzni, utána el kell zárni alatta a gázt, mert különben egy ragacsos, ehetetlen massza lesz csak belőle.
3/7 anonim válasza:
Igen, fontos, hogy forrjon a víz, különben nem fől meg a tészta. Ha cérnametéltet főzöl ki, akkor kevés idő elég neki, ha csavart tésztát, vagy makarónit, akkor bizony kell főzni 8-10 percig is,mire megpuhul.
4/7 A kérdező kommentje:
Én úgy szoktam, hogy felteszem a vizet forrni és egyből bele a tésztát is:)
2009. jún. 7. 18:10
5/7 anonim válasza:
Szerintem a 17:49-es arra gondolt, hogy egy másik módszer szerint a tésztát a főzővízben felforraljuk, aztán lekapcsoljuk a gázt, és fedő alatt hagyjuk megpuhulni.
Szoktam így is főzni, de nem szabad megfeledkezni róla, közben ellenőrízni kell, puha-e már.
6/7 anonim válasza:
csináld úgy h a fazékba vagy amiben csinálni szeretnéd, teszel forró vizet, és azt kezded el forralni, amikor forr a víz mehet bele a tészta...
7/7 anonim válasza:
Természetesen fontos. A tészta jéghideg vízben is megpuhul kb. 25-30 perc alatt, de attól még nem fő meg. Ha nem forrásban lévő vízben puhul meg a tészta, akkor egyszerű nyers tésztát eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!