2 hónapja lejárt tarhonyát, tésztát meg lehet enni?
Figyelt kérdés
2011. szept. 13. 21:05
1/10 x) válasza:
Nem valószínű. Pont azért van a szavatossági idő hogy jelezzék, addig ehető. Persze pár hét az nem lenne sok de 2 hónapja lejártan már nem igazán enném meg :)
2/10 anonim válasza:
Nyugodtan meg lehet enni.Semmi baja nincsen.A konzervre is rá van írva a szavatossági idő pedig amíg nincs kibontva sok évig eláll,akárcsak a tészta.Legtöbbször a szavatossági idő csak azért számít mert ha lejár nem adható el..
3/10 anonim válasza:
Szerintem meg semmi baja. Mi történhetett volna vele? Főzz meg belőle egy adagot és nézd meg milyen. Szerintem oks.
4/10 anonim válasza:
Én már 1 éve lejárt tésztás is főztem ki, semmi baja nem volt. Nekem nagyon érzékeny a gyomrom, kb. mindentől lesz valami bajom, de ettől semmi sem lett.
5/10 anonim válasza:
A száraztészta mitől romlana el ha száraz? A szavatossági idő nem azért van hogy attól nem lehet fogyasztani!
6/10 anonim válasza:
Ha nem lett penészes nem gáz:D Ez nem húskészítmény vagy gombás dolog stbstb... Én tuti megenném :D
7/10 anonim válasza:
Régen otthon készítették a tésztaféléket. A tarhonyát nyáron,és akár egy év múlva is azt ették. A tészták nem romlanak el,ha nem nedves helyen tartod,ahol penészes lehet,vagy nincs benne moly.
8/10 anonim válasza:
Ja simán 2 hónap az egyáltalán nem sok idő.Annyi tartósító szer van benne hogy még fél év alatt se romlik meg.A dátum is csak ahogy írták a boltok miatt van mert addig lehet eladni de főzd meg nyugodtan.
9/10 anonim válasza:
Nem szavatosság hanem minőségi dátum, magyarul az a minőség amit a gyártó megígér addig van. utána nem biztos hogy rossz, csak esetleg nem olyan minőségű
10/10 anonim válasza:
nyugodtam megfőzheted kutya baja.Anno mi a Cerbonásokkal bartelleztünk. ők kaptak dolgozóiban, lejárathoz közeli szavidős tésztákat, müzliket, mi meg tejterméket.ezeket csereberéltük egymással, soha senkinem nem volt panasza.
sokszor egy évre való tésztát betankoltam, és nem foglalkoztam a szavidővel.
ugyanolyan volt minden csomag, mintha, a boltban vettem volna meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!