A fazéknak van baja vagy valamit rosszul csináltam?





Milyen anyagból van a fazekad?
Próbáld meg forró ecettel kifõzni, vagy forralj benne vizet. Lehet elromlott benne valami, és mégis nem eléggé fertõtlenitetted ki.





A vaslábast, ugyanúgy, mint az eredeti, igazi vasbográcsot is, hétköznapi főzéshez nem használjuk, mert valóban átad egy bizonyos mellékízt a benne főzött kajának.
Kizárólag bográcsos kaják készítésekor, ill. a disznóölési pörkölt készítéséhez, vagy nagyobb mennyiségű sülthús sütéséhez vettük elő. Esetleg még nagyon jó lehet, ha zsírszalonnából a házi zsírt akarod kisütni.
Ha vaslábas és nem bogrács, majd nyáron 3 téglát élire állítva, közte meggyújtva a tüzet, ráteszed a tégla tetejére, és a pörköltet megfőzheted benne, miközben a tűz füstje is átjárja a pörköltet. Az az igazi. Egyébként a kamrában a falon lógott egy nagy szegen, belsejével a falnak fordítva.





Előző vagyok.
Az ECETET FELEJTSD EL!!!
A pórusokba úgy beveszi magát, hogy többé az életben semmire sem fogod tudni használni.
A vasbográcsot úgy tisztítottuk meg, (nyáron) hogy száraz homokkal kidörzsöltük belőle a zsírt és a benne főzött, oldalára ragadt kaja-maradékot, majd több sorral tiszta, forró vízzel kimostuk. Bármilyen mosogatószer, vagy roncsolja a belső oldalát, vagy a szer illata örökre ott marad.
Most jut eszembe, nagyon jó még a szárma főzéséhez is!





Ismerősök, munkatársak, szomszédok általi segítséggel egyezkedjél kertes házban lakókkal egy cserére. Főleg az idősebb korosztály "díjazza" ezeket az edényeket, tekintettel arra, hogy ma már az igazi vaslábast sajna üzletben vásárolni nem lehet.
Az idősebbeknek ráadásul biztosan van annyi zománcozott és teflon lábasa, fazékja, hogy egyet (talán) szívesen elcserélne veled.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!