Kocsonyát mióta eszik citrommal?
Figyelt kérdés
Megdöbbenve hallottam ezt a dolgot. Édesapám, mióta az eszemet tudom, évi több alkalommal készíti, mert nagyon szereti, rokonságban is találkoztam vele, soha nem láttam, hogy citrommal ennék.
Ez nekem olyan összeférhetetlen, mintha mondjuk nutellát tennék a tyúkhúslevesbe...
Honnan ered ez a fogyasztási formája? A kocsonya tudtommal magyar étel, a citromnak meg alapból nem sok köze van a magyar gasztronómiához.
2012. jan. 28. 20:27
11/16 anonim válasza:
Talán az úri konyhán adták, franciásan, s onnan terjedt el?
12/16 A kérdező kommentje:
A tejfölös ubisali nekem sem fura. Igaz, a szüleim nem úgy szokták készíteni, de én már kipróbáltam és ízlett.
Viszont a citrom meg a sertésbürke együtt valahogy nem hangzik gusztán...
2012. jan. 29. 17:15
13/16 anonim válasza:
Mi citromlével locsoljuk meg, de néha ecetet csepegtetünk rá. :)
Finom vele, kóstold meg, ha nem vagy finnyás, akkor ízleni fog neked. :)
14/16 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy alapból utálom a kocsonyát. :D
2012. jan. 29. 19:52
15/16 anonim válasza:
A párom családja ecetes tormával eszi, így szokták meg. Citrommal is érdekes lehet.
16/16 necsaknezzlassis válasza:
en szlovakiaban elek.ecettel es karikazunk ra hagymat.ha nincs ecet akkor citrom hagyma.en anelkul meg sem ennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!