Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kocsonyát mióta eszik citrommal?

Kocsonyát mióta eszik citrommal?

Figyelt kérdés

Megdöbbenve hallottam ezt a dolgot. Édesapám, mióta az eszemet tudom, évi több alkalommal készíti, mert nagyon szereti, rokonságban is találkoztam vele, soha nem láttam, hogy citrommal ennék.

Ez nekem olyan összeférhetetlen, mintha mondjuk nutellát tennék a tyúkhúslevesbe...

Honnan ered ez a fogyasztási formája? A kocsonya tudtommal magyar étel, a citromnak meg alapból nem sok köze van a magyar gasztronómiához.

2012. jan. 28. 20:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%
mi pirospaprikával esszük, de itt Győrben én is láttam citrommal. Nekem is ..pfff..persze, az eceteshalevőkben nem bízhat az ember.
2012. jan. 28. 20:29
 2/16 A kérdező kommentje:
A pirospaprika nem olyan fura. Préshurkát, azaz disznósajtot is szokott apu csinálni, azt ő is azzal eszi és végül is a két étel közt sok különbség nincs. :)
2012. jan. 28. 20:31
 3/16 anonim ***** válasza:
86%
Egyetértek. Én sem tudnám elképzelni citrommal a kocsonyát. De erre mondják: ízlések és pofonok között különbségek vannak.
2012. jan. 28. 20:32
 4/16 anonim ***** válasza:
79%

Én gyermekkorom óta citrommal eszem.Piros paprika,bors és citrom.

A nagyszüleim és anyukám is mindig így csinálta.A nyagyszülők erdélyből és Szlovákiából származnak,lehet ,hogy onnan hozták ezt magukkal.Sajnos már senkitől sem tudom megkérdezni.

Én így szeretem és mindig így eszem a kocsonyát.

2012. jan. 28. 20:40
 5/16 anonim ***** válasza:
57%
Régebben nem citrommal, hanem ecettel ették sok helyen. (pl. Jókai is ir erröl A köszivü ember fiai c. regényében)
2012. jan. 28. 20:43
 6/16 anonim válasza:
Az én apukám mindig meglocsolja ecettel,és vág rá hagymakarikákat.Én nem szeretem a kocsonyát,de a tetejéből mindig eszek pár kanállal,mert úgy sokkal jobb íze van :)
2012. jan. 28. 20:58
 7/16 anonim ***** válasza:
Én is szeretem citrommal, gyerek koromban mindig csepegtettünk rá, de mostanában jó csípős savanyúpaprika levével locsolom meg, vagy Erős Pistát kenek a tetejére.
2012. jan. 29. 08:10
 8/16 doboszoli ***** válasza:

Ez az úgynevezett ÍZLÉS, ami egyedi, és nem képezi vita tárgyát. Mint a cukros zsíros kenyér, a tejfölös uborkasaláta, a bikaherepörkölt, és társai.

Csak halkan jegyzem meg, hogy alkalmanként én is citrommal

eszem.

2012. jan. 29. 09:26
 9/16 A kérdező kommentje:

Én nem a magyarok egyéni ízlését akartam lefitymálni, hanem a dolog eredete érdekel, mert kétlem, hogy magyar eredetű szokás lenne...

Tudom, hogy más népek gasztronómiájában milyen extrém variációk vannak, de nálunk ezt annyira nem figyeltem meg. Valószínűleg arról lehet szó, hogy egy más népnél is fellelhető hasonló aszpikos ételnél volt szokás a citrom, ecet vagy valami savanykás adalék és a magyarok egy részére is ráragadt.

2012. jan. 29. 10:39
 10/16 anonim ***** válasza:

A citrom furcsa, de

- most a tejfölös uborkasaláta is furcsa? ??

2012. jan. 29. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!