Kocsonyát mióta eszik citrommal?
Megdöbbenve hallottam ezt a dolgot. Édesapám, mióta az eszemet tudom, évi több alkalommal készíti, mert nagyon szereti, rokonságban is találkoztam vele, soha nem láttam, hogy citrommal ennék.
Ez nekem olyan összeférhetetlen, mintha mondjuk nutellát tennék a tyúkhúslevesbe...
Honnan ered ez a fogyasztási formája? A kocsonya tudtommal magyar étel, a citromnak meg alapból nem sok köze van a magyar gasztronómiához.
Én gyermekkorom óta citrommal eszem.Piros paprika,bors és citrom.
A nagyszüleim és anyukám is mindig így csinálta.A nyagyszülők erdélyből és Szlovákiából származnak,lehet ,hogy onnan hozták ezt magukkal.Sajnos már senkitől sem tudom megkérdezni.
Én így szeretem és mindig így eszem a kocsonyát.
Ez az úgynevezett ÍZLÉS, ami egyedi, és nem képezi vita tárgyát. Mint a cukros zsíros kenyér, a tejfölös uborkasaláta, a bikaherepörkölt, és társai.
Csak halkan jegyzem meg, hogy alkalmanként én is citrommal
eszem.
Én nem a magyarok egyéni ízlését akartam lefitymálni, hanem a dolog eredete érdekel, mert kétlem, hogy magyar eredetű szokás lenne...
Tudom, hogy más népek gasztronómiájában milyen extrém variációk vannak, de nálunk ezt annyira nem figyeltem meg. Valószínűleg arról lehet szó, hogy egy más népnél is fellelhető hasonló aszpikos ételnél volt szokás a citrom, ecet vagy valami savanykás adalék és a magyarok egy részére is ráragadt.
A citrom furcsa, de
- most a tejfölös uborkasaláta is furcsa? ??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!