Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Aspartam minden üdítőben van?

Aspartam minden üdítőben van?

Figyelt kérdés

Egy ideje elkedtem picit egészségesebben élni. És azota tudom hogy az aspartam mennyire káros. üdítőknél vagyok bajba hogy mit is igyak. azt tudniillik, hogy diákmelóból élek, szóval sok pénzem nincs.

vizet nem szeretem (bármilyen fura, nem tudom meginni tisztán, szénsavasat sem)

cola és egyéb drágább fajtákat alapbol nem iszom, mivel tul édes. iszok colat és utánna szomjasabb vagyok.

cappy-vel is hasonlo a szitu, szomjasabb vagyok csak tőle

olcso sparos üdítők viszont jók, nekem pont jok. mert édesítősek, és nem cukros. viszont mindben van aspartam.

sparos pár forintos ice teát is megiszom, nagyon jo. viszont a nesteat már nem tudom meginni, nekem ezek olyanok mintha egy kanál cukrot kapnék be.

most vettem szörpöt, persze ebből sem az 1000 forintosat. 300 ft-volt, 600ft-ig nézegettem, de azokban is mindben aspartam volt.

a gyümölcslevek pedig elég drágák, ahoz képest hogy mekkorák.

ugyhogy szörpöt és otthon főzött teát iszom álltalában (de ugye nyáron nem jó)

napi 3litert megiszom. szerintetek mit lehet még inni, hisz mindenben van aspartam.

2012. jan. 26. 22:20
 1/6 anonim ***** válasza:

szia!

abban van amire rá van irva light üditökben E951.

2012. jan. 26. 22:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Nyáron miért ne lenne jó a tea?

Ha nincs időm vagy kedvem megvárni hogy kihüljön (bár azt szoktam hogy ha látom hogy már csak 2-3 pohárnyi van, teszek oda új adagot, és mire a 2 pohár elfogy, az friss kihül)

De ha tényleg nincs időm,akkor főzök egy tömény sűrű teát.

2dl vízben megcsinálom a 2 liternyit, szóval bele rakom a 2-3 filtert amit a 2 literben szoktam, és jól kiáztatom.Beízesítem annyi cukorral és citrommal mintha 2 liter lenne, és felengedem hideg vízzel.Azonnal fogyasztható hideg tea és nem érezni az ízén.

De ott a sima limonádé, vagy citromos víz.A szörp variálható íz szerint épp úgy mint a tea.

2012. jan. 27. 06:26
 3/6 anonim ***** válasza:
De ásványvízből is vannak finom ízesítettek nem túl drágán
2012. jan. 27. 06:27
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm. izesitett finom, de ami izlett az már 180 ft körül van, amiből napi 3 liter nekem sok anyagilag. limonádét is szokok inni, de egyből érzem a fogaimon, hogy nem tesz jot a citrom. de köszi a teatippeket, lehet azt iszom nyáron is.
2012. jan. 27. 11:10
 5/6 LeGrady válasza:

Bodza szörpöt csinálhatsz házilag is, mi minden évben szoktunk. Abban az van, amit beleteszel.

5 literes fedős edénybe 3 liter hideg vízben 24 dkg mosott bodzavirág, 1 mokkáskanál szalicil.

Az edényt fedővel vagy ruhával lekötni 24 órát állni hagyni, sűrű szövésű ruhán leszűrni,

beletenni 3kg cukrot, 30-50 gramm citromsavat, összekeverni míg a cukor el nem olvad, majd üvegbe tölteni.

2012. márc. 21. 07:18
 6/6 A kérdező kommentje:
szeretem a bodzát, csak sajnos a szervezetemnek nem jó. sajnos egyből rohannom kell a wc-re utánna :(
2012. márc. 21. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!