Az aspartam az káros? Ha igen mire?
A szervezetben összegyűlve elősegítheti rák kialakulását, illetve különböző panaszokat okozhat a benne levő aszparginsav, mint pl.: látászavar,hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés.
Mindezt leginkább azért mert a fentebb jelzett sav az agyi idegeket károsítja.
Ha lehet sokkal inkább cukros üdítőket ill. dolgokat fogyassz, mint aszpartámmal édesítettet.
Jele: E951
Hogy miért engedik ha tudják hogy káros? Gazdasági érdekek..De annak örülhetünk, hogy legalább szerepeltetniük kell mindenen amiben használják.
Az előző nagyon jól fogalmazott, olcsó és takarékos!
Hogy káros? No ná, csak ezzel nem sokan foglalkoznak.
Amúgy már lassacskán mindenben ez a méreg lesz, a kisfiam antibiotikumában is és a köhögéscsillapító szörpben is. Ha legközelebb orvoshoz viszem és a doki megkérdi, hogy milyen gyógyszerre allergiás azt mondom, hogy gyógyszerre nem de az aspartam-ra igen. Aztán majd vakarhatja a fejét, hogy mit is írjon fel.
3 hónappal ezelőtt enyhébb epilepsziához hasonló görcsei voltak, a kórházba nem tudtak 100%-osan biztos diagnózis mondani! Teljesen kiakadtam, hogy az orvosok nem találják a bajt. Aztán az egyik doktornő rájött, hogy a mája volt beteg. Szerencsére egy héten belül meggyógyult és hazaengedték. De még most sem tudják mitől volt a májának problémája.
Két hónappal később akadtam egy hírre, miszerint az aspartam borzalmasan károsítja a májat. Vissza gondoltam a fiamra és rájöttem, hogy a megbetegedése előtt 2 napig köhögéscsillapítót szedett amiben ugyancsak aspartam volt. Felhívtam a dokit és megkérdeztem, hogy okozhatta-e a köhögéscsillapítóban lévő aspartam a mája megbetegedését. Ő azt felelte, hogy nagy valószínűséggel igen.
Óvakodj hát te is kérdező ettől az adalékanyagtól. Inkább cukor legyen abban amit fogyasztasz te és a családod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!