Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az aspartam az káros? Ha igen...

Az aspartam az káros? Ha igen mire?

Figyelt kérdés
2011. jún. 8. 18:31
 1/2 Loach ***** válasza:

A szervezetben összegyűlve elősegítheti rák kialakulását, illetve különböző panaszokat okozhat a benne levő aszparginsav, mint pl.: látászavar,hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés.

Mindezt leginkább azért mert a fentebb jelzett sav az agyi idegeket károsítja.

Ha lehet sokkal inkább cukros üdítőket ill. dolgokat fogyassz, mint aszpartámmal édesítettet.

Jele: E951

Hogy miért engedik ha tudják hogy káros? Gazdasági érdekek..De annak örülhetünk, hogy legalább szerepeltetniük kell mindenen amiben használják.

2011. jún. 10. 11:07
 2/2 anonim válasza:

Az előző nagyon jól fogalmazott, olcsó és takarékos!

Hogy káros? No ná, csak ezzel nem sokan foglalkoznak.

Amúgy már lassacskán mindenben ez a méreg lesz, a kisfiam antibiotikumában is és a köhögéscsillapító szörpben is. Ha legközelebb orvoshoz viszem és a doki megkérdi, hogy milyen gyógyszerre allergiás azt mondom, hogy gyógyszerre nem de az aspartam-ra igen. Aztán majd vakarhatja a fejét, hogy mit is írjon fel.

3 hónappal ezelőtt enyhébb epilepsziához hasonló görcsei voltak, a kórházba nem tudtak 100%-osan biztos diagnózis mondani! Teljesen kiakadtam, hogy az orvosok nem találják a bajt. Aztán az egyik doktornő rájött, hogy a mája volt beteg. Szerencsére egy héten belül meggyógyult és hazaengedték. De még most sem tudják mitől volt a májának problémája.

Két hónappal később akadtam egy hírre, miszerint az aspartam borzalmasan károsítja a májat. Vissza gondoltam a fiamra és rájöttem, hogy a megbetegedése előtt 2 napig köhögéscsillapítót szedett amiben ugyancsak aspartam volt. Felhívtam a dokit és megkérdeztem, hogy okozhatta-e a köhögéscsillapítóban lévő aspartam a mája megbetegedését. Ő azt felelte, hogy nagy valószínűséggel igen.

Óvakodj hát te is kérdező ettől az adalékanyagtól. Inkább cukor legyen abban amit fogyasztasz te és a családod.

2014. febr. 5. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!