Pontossan mit is jelent az, hogy egy húskészítmény kóser? Honnan lehet ilyet beszerezni?
Azért kérdezem, mert kb. egy hónapja nem igazán eszek húst. Néztem filmeket arról, hogy hogyan is működnek a vágóhidak, hogyan tartják, "termelik" az állatokat, láttam felvételeket egyik haveromtól aki egy igen közismert húsfeldolgozó üzemben dolgozik. Szóval azóta undorodok minden a boltban kapható ilyenfajta terméktől.
Úgy hallottam, hogy a zsidó vallásnál fontos, hogy kóser kaja kerüljön az asztalra. Az azt jelenti, hogy jobb körülmények között tartják az állatokat és levágáskor nem szenvednek annyit?? Vagy valami ilyesmi?
Előre is köszi a válaszokat.
#10, sőt ha egy edényben nem kóser ételt készítettek, az utána már nem alkalmas kóser étel elkészítésére.
Ezért kicsit csodálkoztam a borpalackozós kommenten, de biztosan ha valamit túl drága lenne kiépíteni, akkor lehet kivételt tenni. :)
Érdekes dolgaik vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!