Ha bepanírozom ma a rántott húst, és beteszem a hütőbe megromlik holnapra? Holnap sütném ki de kevés idő hiányába bepanírozná ma.
Figyelt kérdés
2012. jan. 17. 16:00
1/12 anonim válasza:
Megromlani nem fog a hús cask ázvízesedik a panir.. Ha ennyire nincs idöd akkor panirozva tedd inkább a fagyasztoba...
2/12 anonim válasza:
Nem romlik meg, de nem értem, mennyi időt spórolsz meg egy panírozással. Felteszed az olajat melegedni, míg felmelegszik az olaj, addig éppen beforgatod az első adag sütnivalót, mire forgatni kell, készen van a következő adag. Mire az utolsót is kisütöd pont végzel a mosogatással.Ennyi, és nem ázik a sótól, tojástól a panír egy éjszakát a hűtőben.
3/12 anonim válasza:
Nem lesz semmi baja, sőt, szebben fog sülni. Anyukám mindig előző nap csinálja, szebben sül a panír.
És az időhiányt is értem.
4/12 anonim válasza:
Egyébként... miért ázna a panír a tojástól meg a sótól? Már a felvetést sem értem. Az enyém, miután beforgattam a morzsába, teljesen száraz tapintású, és ez később sem változik. (És igen, be van sózva és van rajta tojás is.)
5/12 anonim válasza:
Nyugodtan én is csináltam már így, fritőzben szoktam kisütni.
6/12 bumbi02 válasza:
hát a sót ugye érdemes közvetlen sütés előtt húsra tenni, mert kiszárítja a húst, de amúgy semmi baja nem lesz a húsnak, éttermekben is szokták így csinálni sokszor.. (nem feltétlen a nívós helyeken, de szokták és még senki se halt bele:))
7/12 anonim válasza:
A só kivonja a húsból a nedvet, azért ázik el a morzsa a sütés előtt hosszan bepanírozva álló húson.
8/12 anonim válasza:
Én teljesen másra gondolok, miért vizesedik a panír, ha vizesedik:
Az üzletben megvásárolt húst előtte (valaki valahol) "megszívatta" vízzel, (egy kis profit-szerzés), és a só azt a vizet szívja ki a húsból.
Amikor még saját vágású disznót ettünk (vagy ha friss vágást veszel maszek háznál), abból az előre panírozott húsból a só bizony nem tud vizet fakasztani. (Maszek vélemény)
9/12 anonim válasza:
Kedves utolsó válaszoló! Ha már annyi disznót vágtál, akkor feltételezem, hogy sóztál is le sódarnak való combot, oldalast, amit majd felfüstölsz a szalonnával együtt. Forgattad, ugye a dézsában a lesózott húst rendszeresen, míg állnia kellett a sóban. A víz, ami a dézsa alján összegyűlt, és amitől a só is elolvadt a húsokon, az szerinted hogyan keletkezett? Ráesett az eső? A sóval való tartósításnak az a lényege, hogy a só kivonja a hús nedveit. Ha előző nap besózom a húst, ezt a folyamatot elindítottam.
10/12 anonim válasza:
Ez nem csak a húsra igaz, besózod a salátának való uborkát, aztán kifacsarod, a káposztát ugyanúgy, gombát, ha készítesz, saját levén párolod sózás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!