Van itt valaki, aki szereti a nyers húst?
Na szóval, Gyermekkorom óta imádok nyers húst enni. Mikor a szüleim disznóvágáskor rájöttek, hogy úgy járok a teknőre. Értem ezalatt a besózott disznóhusit. mint méhecske a virágra. Na jól elpi. Csáztak. Jöttek nekem gilisztákkal, miegymás. Nekem aztán nyomhatták a dumát.56 évesen, gilisztáktól mentesen kérdezném? Vannak akik, mondjuk bekeverik a tölteléket egy jó kis töltött káposztához, vagy töltött paprikához, és közben jóllaknak a töltelékkel? A fasírtról már nem is merek kérdezni. Imádom... persze nyersen, még mielőtt kisütném.
Ma is fasírt van, a pocim teli. / Mindig úgy vásárolom, a hozzávalókat, hogy jusson is... maradjon is.A marhahúst nem szeretem.
Nekem kötelező "dekázni", mert:
-a vevő mindig azonos ízt szeretne
-80-100 kiló jó hideg kolbászhúst többször átgyúrni kóstolgatva, az botrány.
A sóról:
Töltelékáruba, szalonna, egyebek sózására kizárólag jódmentes, közepesen durva szemű asztali sót használok, amit 50 kilós zsákban vásárolok, így nem érhet meglepetés, mert valóban van különbség a sók "erejében".
Nem függ össze a kérdéssel, csak érdekességképpen írtam.
A disznóhús nagyon veszélyes nyersen,sosem eszek belőle. Marha-szárnyast már kostoltam nyers fasirtban,de undoritónak találtam...
izlések és pofnok,mindenestre 56 évesen is lehet májmételyt ,trichinellózist stbt kapni nyers hústol.Ezt fontold meg,bár nekem mind1.
Kedves Kérdező,
kicsit hosszú lesz a válaszom, és lehet, hogy már nem is jut el hozzád, hiszen több, mint 2 éve kérdezted, de én csak most találtam meg.
Disznóvágásokon mindig én kóstoltam szintén, mert nagyon szerettem a nyers, bekevert darált húst. A hurkát már nem: ott főtt húst kevertek be :)
Elég az hozzá, ahogy öregedtem, egyre inkább nyersen ettem a húst. Úgy szeretem. Mindenki fintorog, nem is eszik meg, amit én magamnak főzök.
(Kedves 1. hozzászóló: most aztán meg lehetsz róla győződve, hogy elfajzott, ferde, nem normális társaságba keveredtél...)
Kedves óva intők, igen, én is tudom ezeket, mármint, hogy a nyers hús kórokozókat tartalmazhat. És időnként aggódom is. Tudom, hogy nem jelent semmit egy példa, de nekem még soha, semmilyen bajom nem származott a nyers hús evésből. Még epe bántalmaim sem voltak, mint a kérdezőnek.
Régi meggyőződésem, hogy mindenki azt szereti, ami a legjobb neki: két fiam közül az egyik szinte vegetariánus 1 éves kora óta, a másik húsevő, mint én (bár a nyers hústól ő is undorodik). És felnőttek, és egészségesek mindketten.
Nem csak a húst szeretem egyre inkább nyersen, de a zöldségeket is: paradicsomot, paprikát meg nem enném főzve, de a sárgarépát és a krumplit is jobban kedvelem nyersen.
Egyszóval: úgy találtam erre a kérdésre, hogy rákerestem a nyers hús étel-re google-ban. Mert arra vagyok kíváncsi, hogy van-e, és, ha van, akkor mi, a nyers ételeken belül (ami alatt általában vegánt értenek) a nyers hús evésnek.
Távol áll tőlem a bigottság, ezért enyhe pirítás, vagy főzés nincs ellenemre, de azt gondolom, hogy pácolással, füstöléssel, mártásokkal, fűszerekkel lehetne egy-két jó és egészséges nyers hús ételt kitalálni, nem csak a tatárbifszteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!