Van itt valaki, aki szereti a nyers húst?
Na szóval, Gyermekkorom óta imádok nyers húst enni. Mikor a szüleim disznóvágáskor rájöttek, hogy úgy járok a teknőre. Értem ezalatt a besózott disznóhusit. mint méhecske a virágra. Na jól elpi. Csáztak. Jöttek nekem gilisztákkal, miegymás. Nekem aztán nyomhatták a dumát.56 évesen, gilisztáktól mentesen kérdezném? Vannak akik, mondjuk bekeverik a tölteléket egy jó kis töltött káposztához, vagy töltött paprikához, és közben jóllaknak a töltelékkel? A fasírtról már nem is merek kérdezni. Imádom... persze nyersen, még mielőtt kisütném.
Ma is fasírt van, a pocim teli. / Mindig úgy vásárolom, a hozzávalókat, hogy jusson is... maradjon is.A marhahúst nem szeretem.
Kedves Kérdező!kicsit eltérve a hústól, bavallom én mindent, amit főzök közben megkóstolok, (még a nyers tésztát is) és, ha kell utánaízesítek, utánfűszerezek. csak abban a biztos tudatban tálalok, hogy az étel, amit főztem szerintem kifogástalan. ez nem nagyképűség, ez igény. ha nem kóstolnám meg közben, nem tudnám milyen, és furcsa lenne
az asztalnál szabadkozni, hogy jaj hát még, még egy kicsi ebből, vagy abból kellett volna bele.
só, bors mindig van az asztalon, mert ebben eltérhet a családtagok igénye, de az alapízt,a lényeget a mindenkori szakács adja meg az ételnek.
széles baráti körünk (sajnom már ritkulnak az igazi jó vacsoraestek)szerencsére nem udvariasságból emlegeti a
nálunk evett finomságokat.sok menyecskét beavattam már pár konyhai praktikába, férjeik örömére.
sum-sum, kóstolás nélkül nincs igazi jó konyha.
Szeretettel üdvözöllek:)
Tulajdonképpen a hideg füstön készült kolbász is "nyers hús", mégis méterszámra esszük.
A tatár nálunk is csemege, mindenki imádja, még a köztudottan válogatós (vadat, belsőséget, stb. meg sem kóstoló) nagy lányom is.
Egyetértek a kóstolással is, anélkül nincs profi étel.
Csak érdekességképpen, egyik jó ismerősünk "perverziója" az őrölt fűszerpaprika ujjal (persze a sajátjával) való fogyasztása, nyalogatása.
Aztán kérdezném még a kedves felháborodótól, hogy szerinte melyik volt előbb az emberiség történetében, az elejtett vad, vagy a tűz?
Én is úgy tanultam, hogy a fasírozottat, vagy kolbászhúst, mielőtt el sütésre készre "formáznánk", bizony meg kell kóstolni, mert utána már szinte lehetetlen javítani rajta.
A kolbászhúst pedig a bőrében megfüstölve, kifejezetten imádom nyersen.
18,12 vagyok!
:D
Tegnap valaki kérdezte, hogy van 2 kg darálthús, amiből kolbászt akar készíteni, milyen fűszerek és melyikből mennyi kell neki.
Azt leírtam, hogy mi kell bele, de sosem dekázom a hozzávalókat, így "Doboszoli" készségesen segített.
Ma reggel jutott eszembe, hogy a sóval vigyázni kell: nem mindegy, milyen fajta, mert szerintem nem egyforma sós ízt ad a közönséges asztali só, vagy a vákuumozott, finomított só. Ha valaki nem kóstolja meg, csak az előírt mennyiséget belerakja a húsba, könnyen rajta veszthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!