Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van itt valaki, aki szereti a...

Van itt valaki, aki szereti a nyers húst?

Figyelt kérdés

Na szóval, Gyermekkorom óta imádok nyers húst enni. Mikor a szüleim disznóvágáskor rájöttek, hogy úgy járok a teknőre. Értem ezalatt a besózott disznóhusit. mint méhecske a virágra. Na jól elpi. Csáztak. Jöttek nekem gilisztákkal, miegymás. Nekem aztán nyomhatták a dumát.56 évesen, gilisztáktól mentesen kérdezném? Vannak akik, mondjuk bekeverik a tölteléket egy jó kis töltött káposztához, vagy töltött paprikához, és közben jóllaknak a töltelékkel? A fasírtról már nem is merek kérdezni. Imádom... persze nyersen, még mielőtt kisütném.

Ma is fasírt van, a pocim teli. / Mindig úgy vásárolom, a hozzávalókat, hogy jusson is... maradjon is.A marhahúst nem szeretem.



2011. nov. 20. 11:26
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Kedves 8. válaszoló. Teljes mértékben igazad van. Sokan voltak már nálam vendégségben, akik, mikor megkóstolták a fasírt husikát megkérdezték, te jó Isten, te ezt hogy csináltad? Ilyen finomat még nem ettem életemben / itt most konkrétan a komámról beszélek/ egyszer szilveszterkor együtt buliztunk, és többek közt fasírt is szerepelt a repertoáromban/ totál beájult a fasírtomtól. Mondtam neki, ja megkóstoltam, mielőtt kisütöttem. Azóta is emlegeti a fasírtomat, mindig mondja az ő neje miért nem süt ilyen finomat? Kérdezem én is vajon miért? Nem meri megkóstolni?Nem bizony! Csak úgy találomra ízesít és süt.
2011. nov. 20. 12:50
 12/27 A kérdező kommentje:
Kedves 11. válaszoló. Igen az első válaszoló talán buta választ adott, írt, de- talán soha a büdös életben nem kóstolt bele olyan istenigazában ízes dolgokba amiről mi itt írunk. Mentségére szóljon, lehet, az is irritálja, ha megemlítik előtte s hús szót, ennek ellenére, bizonyára megnyalja a szája szélét egy jó kis rántott husi, ne adj Isten egy kis fasírt vagy töltött káposzta után. Én személy szerint jó étvágyat kívánok neki. Nagyon köszönöm a hozzászólásod, remélem, még írnak páran a témához.
2011. nov. 20. 12:57
 13/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!kicsit eltérve a hústól, bavallom én mindent, amit főzök közben megkóstolok, (még a nyers tésztát is) és, ha kell utánaízesítek, utánfűszerezek. csak abban a biztos tudatban tálalok, hogy az étel, amit főztem szerintem kifogástalan. ez nem nagyképűség, ez igény. ha nem kóstolnám meg közben, nem tudnám milyen, és furcsa lenne

az asztalnál szabadkozni, hogy jaj hát még, még egy kicsi ebből, vagy abból kellett volna bele.

só, bors mindig van az asztalon, mert ebben eltérhet a családtagok igénye, de az alapízt,a lényeget a mindenkori szakács adja meg az ételnek.

széles baráti körünk (sajnom már ritkulnak az igazi jó vacsoraestek)szerencsére nem udvariasságból emlegeti a

nálunk evett finomságokat.sok menyecskét beavattam már pár konyhai praktikába, férjeik örömére.

sum-sum, kóstolás nélkül nincs igazi jó konyha.

Szeretettel üdvözöllek:)

2011. nov. 20. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/27 doboszoli ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen a hideg füstön készült kolbász is "nyers hús", mégis méterszámra esszük.

A tatár nálunk is csemege, mindenki imádja, még a köztudottan válogatós (vadat, belsőséget, stb. meg sem kóstoló) nagy lányom is.

Egyetértek a kóstolással is, anélkül nincs profi étel.

Csak érdekességképpen, egyik jó ismerősünk "perverziója" az őrölt fűszerpaprika ujjal (persze a sajátjával) való fogyasztása, nyalogatása.

Aztán kérdezném még a kedves felháborodótól, hogy szerinte melyik volt előbb az emberiség történetében, az elejtett vad, vagy a tűz?

2011. nov. 20. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/27 A kérdező kommentje:
Jaj de aranyosak vagytok, kedves hozzászólók, nem is gondoltam, hogy ilyen sok választ kapok a kérdésemre. És valóban, kedves utolsó, nekem is megfordult a fejemben, hogy mi volt előbb....Csak már nem akartam túlbonyolítani a kérdést... Üdv. mindenkit, aki válaszra méltatott, legyen szép estétek, szép hétvégét mindenkinek:) És igen, a fasírt ismételten szuperre sikeredett, mert megkóstoltam, a kolbászról már nem is beszélek.....
2011. nov. 20. 18:00
 16/27 A kérdező kommentje:
17:29 Nagyon szépen köszönöm neked is a hozzászólást, és teljes mértékben igazat adok. Üdvözöllek a legnagyobb tisztelettel:)szép estét:)
2011. nov. 20. 18:03
 17/27 anonim ***** válasza:

Én is úgy tanultam, hogy a fasírozottat, vagy kolbászhúst, mielőtt el sütésre készre "formáznánk", bizony meg kell kóstolni, mert utána már szinte lehetetlen javítani rajta.


A kolbászhúst pedig a bőrében megfüstölve, kifejezetten imádom nyersen.

2011. nov. 20. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/27 A kérdező kommentje:
Kedves 18.12 Úgy ám! A jó kolbásznál nincs is finomabb:) Falusi asszonyka révén, mindig én voltam a főkostoló a disznóvágáskor. Mindig nekem jutott a megtiszteltetés, hogy kóstoljak:) Talán pont azért, mert tudta a környezetem, hogy nem vagyok finnyás és a nyers husit is a számba veszem. /mondjuk az már más téma, hogy bizony az epém ilyenkor sokszor berzenkedett:) de ezt is megoldottam mindig:)/
2011. nov. 20. 18:24
 19/27 anonim ***** válasza:

18,12 vagyok!

:D

Tegnap valaki kérdezte, hogy van 2 kg darálthús, amiből kolbászt akar készíteni, milyen fűszerek és melyikből mennyi kell neki.

Azt leírtam, hogy mi kell bele, de sosem dekázom a hozzávalókat, így "Doboszoli" készségesen segített.


Ma reggel jutott eszembe, hogy a sóval vigyázni kell: nem mindegy, milyen fajta, mert szerintem nem egyforma sós ízt ad a közönséges asztali só, vagy a vákuumozott, finomított só. Ha valaki nem kóstolja meg, csak az előírt mennyiséget belerakja a húsba, könnyen rajta veszthet.

2011. nov. 20. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/27 anonim ***** válasza:
Én nem. De ha neked jól esik, akkor egészségedre. Szíved joga.
2011. nov. 20. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!