Azt olvastam sok helyen h a fütyülős "pálinka" nem az igazi . A rézangyalról mit gondoltok? Vagy mi az, ami finom? Bolti? . és kisebb boltba is meglehet venni?
Szerintem semmi gond a Fütyülőssel.
Én a Panyolait szeretem még.
A Fütyülősnek valóban semmi köze a pálinkához, mivel csak ízesített, vizezett szesz.
Attól még egész kellemes íze van egy-kettőnek abszolút megfizethető áron.
Ha boltban szeretnél venni valódi pálinkát lehet, csak éppen horribilis összege van, épp ezért valóban érdemesebb faluból, háztól, vannak akik egészen finomakat tudnak főzni.
8:14
"ha fogsz egy hordó rohadt gyümit és elviszed kifőzetni az a tuti"
na az épp nem lenne tuti...
Fütyülősök között is csinál a Zwack pálinkát!
De igen, általában ritkán van boltkan, mert csak az erre a névre keresztelt "égetett szeszesital"-t árulják.
A Fütyülős nem pálinka, hanem aromákkal ízesített vízzel hígított alkohol! És mivel nem felel meg a Magyar Pálinkatörvény kritériumainak sem, ezért nem is írhatják rá a palackra hogy PÁLINKA.
A rézangyal már pálinka, de!
Mivel az alma egy viszonylag jellegtelen ízű, és színű párlatot ad, és egy olcsó gyümölcs is, ezért a rézangyalnál a pálinkák kb 50% alma, és csak a maradék 50% az a gyümölcs ami a palackon van.
Egyébként a Rézangyal egy tömegital, ezért sem tudnák tartani pl málna pálinkából azt a mennyiséget 100% málnából amit eladnak, mert annyi Málnát képtelenség lenne beszerezni/lepárolni. Ezért a könnyen és olcsón beszerezhető almából oldják meg hogy tömegtermék tudjon maradni.
Szerintem az igazi pálinka még mindig az amit "Pityubá" a mátrai kis faluban helyben szedett gyümölcsökből hagyományos módon saját kezűleg párol le, hisz ezt teszi már mióta elleste az apjától, ő pedig az ő apjától.
De persze vannak forgalomban is kapható jó minőségek, ilyen szerintem a Panyolai, Tarpai, Szicsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!