Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Megmenthető még a rizsem?

Megmenthető még a rizsem?

Figyelt kérdés

Vettem egy kilós Panda jázmin rizst (az íze jobb, mint bármelyiké, amit eddig ettem)és kb. 2 hónapig állt a polcon kibontás előtt. Amikor kibontottam a csomagolását, két molylepke, vagy valamilyen más lepke szállt ki belőle. A csomagban találtam némi "pókhálót". Szerintetek ki kell dobni, vagy esetleg alapos átmosás után fel lehet használni?

600.- ft-ba került, de amúgy is utálom kidobni az ételt. Köszi a válaszokat!

2011. nov. 16. 15:17
 1/4 anonim ***** válasza:

hát én utálom, ha ki kell valamit dobni, de még jobban utálnám, ha főzés közben apró kukacok emelkednének a rizs belsejéből a főzővíz felszínére..

nem tudni, mennyire és mióta fertőzött a rizs, de valószínű azok a lepkék már belepetéztek és a kis kukacok növekednek..

2011. nov. 16. 15:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Sajnos ki kell dobni!!! Mindig nézd meg a szavatosági időt ennél a rizsnél,és csak azt vedd meg ami min 2 évig jó még.

Tapasztalatból irom,10 éve csak ezt a zöld pandás jázmin rizst veszem.. Velem csak 1 szer fordult elő de kidobtam..

2011. nov. 16. 15:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha már molyos, akkor sajna kuka, de nézz át minden mást is,lisztet és egyebeket, hátha másban is van.
2011. nov. 16. 15:47
 4/4 anonim ***** válasza:

tedd föl egy kis vízbe főni, ahogy melegszik a víz, ha vannak benne dögök, előjönnek. ha nem, akkor öblítsd le, és csináld úgy, mint máskor.

én búzadarával jártam meg, amikor a tej kezdett melegedni, fekete kis biszbaszok kezdtek úszni a tetején.

a férjem megnézte nagyítóval, lábuk is volt...

na ettől kezdve a konyhaszekrénybe molycsapdát teszek, és bizony ragad is rá néha, szóval léteznek.

2011. nov. 16. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!