Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Cukorbeteg fogyaszthat zabkását?

Cukorbeteg fogyaszthat zabkását?

Figyelt kérdés
Külön élek a szüleimtől és magamnak csináltam zabkását. Nagyon megtetszett és gondoltam, ha hazamegyek anyunak is csinálok reggelire, mivel általában csak 2en vagyunk (csak hétvégén sokan). Viszont ő cukorbeteg. Ehet ő egyáltalán zabkását? Természetesen édesítővel készíteném (én is azzal szoktam enni). Mivel lehet még feldobni? Én almát-fahéjjat v fahéjjat és mazsolát szoktam beletenni.
2011. nov. 16. 13:54
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
A cukorbeteg is ehet mindent, csak bele kell számolni a napi szénhidrát mennyiségbe. Így hogy nem tudjuk, hogy anyukád hány gr szénhidráton van, így fogalmam sincs, hogy belefér e neki.
2011. nov. 16. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Jójó ezt én is tudom. Úgy értettem, hogy pl: nyilván nem eszik meg egy Rigó Jancsit reggelire, mert kicsit megdobná a cukrát. Minthogy habcsókot se eszik mert az csupa cukor. Vagy normál colát esetleg mézet. Mindtől rosszul lenne.
2011. nov. 16. 16:14
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Akkor meg mi a kérdés? :D:D:D Leírtam mindent, szénhidrát adagjától függ, hogy mennyire van beállítva. Így azzal kell a mennyiséget számolni.
2011. nov. 16. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Akkor maradjunk annyiban hogy köszi, hogy válaszoltál.
2011. nov. 16. 17:06
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Akkor maradjunk annyiban, hogy nem fogod fel a választ. Ehet zabkését, csak meg kell nézni mennyi a szénhidrát mennyiség amit megehet reggelire!
2011. nov. 16. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Naná, igazad van :)
2011. nov. 16. 20:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is cukorbeteg vagyok, neki a GI értéke számít, és a zabkása GI indexe rendkívül alacsony, mert a zabban lévő keményítő emésztése és felszívódása lassú. a zabkása GI indexe rendkívül alacsony, mert a zabban lévő keményítő emésztése és felszívódása lassú. A főtt zabpehely alacsonyabb GI-vel rendelkezik, mint a nyers, mivel a főzés felszabadítja a korábban is említett vízoldékony rostokat. ezek a rostok lehetővé teszi, hogy a glukóz csak lassan jusson a véráramba.

2011. nov. 16. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!