Mondanátok valami nagyon olcsó, de tápláló ételt?
Egy hete jöttem haza a babámmal a kórházból (első baba), és az anyósom az egész hónapra megmaradt pénzünket megkérdezés nélkül a férjem kabátjából kivette, és odaadta az orvosnak hálapénz gyanánt (egyébként nem akartam hálapénzt adni, nem volt se fogadott orvosom, se fogadott szülésznőm, sajnos tudtam, hogy nem engedhetjük meg magunkat). 2 hetet kellene úgy kibírnunk, hogy össz-vissz van 1500 Ft aprónk. A párom vállalt egy kis fizikai munkát hétvégére, addig valahogy ki kellene húznunk, meg a rákövetkező hétre is (kb 4000Ft-ot fog kapni, hogyha 2 napig dolgozik).
Borzasztóan el vagyok keseredve, a fagyasztót meg a kis tartalékot már feléltük (az is nagyon szűkös volt), de szoptatok is, ennem kellene normálisan, hogy megmaradjon a tejem. Arra gondoltam, hogy talán készítenék liszt levest (olaj, liszt, só, víz), nem érdekel sem az íze, sem az állaga, csak hogy a tejem ne menjen el.
Gondoltam, hogy leverem az anyóson a pénzt, de ő akkor sem adna nekünk, ha éhen halnánk. Az édesanyám sem, mert nem szereti, hogy - szerinte - a párom szegénységbe kényszerít, és büntet, hogy egyem meg a levét.
"Ebéd 100 forintből egy főre?"
Itt nézz körül. Javaslom a szuszogót.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__17..
Az anyóstól én is visszakérném, mert:
1. senki nem kérte arra, hogy a dokival ezt "intézze el", minek avatkozik bele az ilyen dolgokba
2. a doki szemében most ő a jó, gondolatban neki "hálás", és ti vagytok a smucikok
3. más zsebében kotorászva könnyű nagylelkűnek lenni, tegye ezt a saját kontójára, így majd megtanulja, hogy legközelebb gondolkodik, mielőtt cselekszik.
sárgaborsó, lencse, babfőzelék hozzá főtt tojás, puszedli
kenyeret próbálj meg sütni
rizs-1 kiloból nagyon sok lesz keversz hozzá lencsét, babot, ütsz rá egy-két tojást
tésztákat kifőzöd, hozzá egy üveg lekvár( a legolcsóbb)
darálthús most 400ft a lidlbe megveszed és jó sok kenyérrel fasírtnak
grízes tészta
makarónitészta 100ft most-lidl hozzá ilyen tömlős sajtok-100ft-ok
1 kilos párizsi 300ft meg a virsli is auchanba
kukoricakása
káposzta-tésztának, főzeléknek
krumplit, hgamyát sütőben sütni kis tejföllel megenni laktató de üresen, kiloja 50ft
főtt krumpli
rántott leves
tojásleves
tésztaleves
ha van leárazott húst akkor azt vegyél
csirkemáj olcsóbb szokott lenni, kacsafarthátból és egy kis tésztából leves-van rajta egy kis husi is a kacsán azt megtudjátok enni
tarhonya
leárazott kenyerek, tejtermékek
nudli cukorral
lángos, fánk
ha veszel egy liter tejet még akkor rizskoch( a tejet hígísd vízzel több több marad)
serpenyős krumpli(hagymát piritasz hozzá a krumpli egy-két tojással összeforgani)
rúd májas, kolbász(legolcsóbbat-lidl, penny, auchan)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!