Akik nehéz illetve nehezebb anyagi körülmények között élnek. Mit főztök, hogy tápláló is legyen, de olcsó is. Kisfiunk 18 hós. Mostanság elég nehéz az életünk. Mi apával csak heti 1-2x eszünk husit. A kicsi kap 3-4x. Ötleteket kérhetek?
Nem tudom mi számit anyagi nehézségnek szerintem sokak vannak igy. Nem vagyunk se szegények se gazdagok de próbálok spórolni valahogy igy:
Nálunk is hetente kétszer háromszor van hús kétszer csirke egyszer karaj marhahús nagyon ritkán.
Gyakran van főzelék- burgonya, tök, borsó,- és feltétnek rántott párizsi, sült virsli, tükörtojás, bundáskenyér.
Ha hús van ált. rántom vagy fokhagymásan lesütöm. ha olcsó a darált hús bekeverem fasirtnak megy a fagyasztóba hó végén áldás..
Kenyeret nem dobunk ki joghurtot családit veszünk fél litereset meg kilósat úgy olcsóbb. reggelire gabonapelyhet rakok bele a gyereknek, magamnak müzlit és jó uzsonnára is.
Gyakran van tészta - szoktam pörköltet is fagyasztani azzal is néha - vagy káposztás v. krumplistésztának néha túróval gyakrabban sajtostésztának
Minden nap van friss gyümölcs az nem drága.
Ha otthon sütöd a kenyeret,egyrészt rengeteg pénzt takarítasz meg,másrészt sokkal egészségesebb ennivalót adsz a babádnak(És magatoknak.)
Ilyenkor nyáron sok a zöldség,lehet enni lecsót,tököt-főzeléknek vagy töltve-,kelkáposztát-főzeléknek vagy rakottnak vagy frankfurti levesnek-,főzhetsz tésztákat-milánói,paradicsomos,krumplis,grízes-,borsófőzelék,borsóleves,palacsinta,fasírt-nálunk a baromfiboltban nagyon olcsón lehet kapni fagyasztott darált csirke és pulykahúst,én azt szoktam venni-,kenyérlángos tejfölösen,hagymával,szalonnával vagy sonkával,-ez amit tepsiben kell sütni mint a pizzát-,pásztortarhonya,tarhonyás hús,rizottók...most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!