Mondanátok valami nagyon olcsó, de tápláló ételt?
Egy hete jöttem haza a babámmal a kórházból (első baba), és az anyósom az egész hónapra megmaradt pénzünket megkérdezés nélkül a férjem kabátjából kivette, és odaadta az orvosnak hálapénz gyanánt (egyébként nem akartam hálapénzt adni, nem volt se fogadott orvosom, se fogadott szülésznőm, sajnos tudtam, hogy nem engedhetjük meg magunkat). 2 hetet kellene úgy kibírnunk, hogy össz-vissz van 1500 Ft aprónk. A párom vállalt egy kis fizikai munkát hétvégére, addig valahogy ki kellene húznunk, meg a rákövetkező hétre is (kb 4000Ft-ot fog kapni, hogyha 2 napig dolgozik).
Borzasztóan el vagyok keseredve, a fagyasztót meg a kis tartalékot már feléltük (az is nagyon szűkös volt), de szoptatok is, ennem kellene normálisan, hogy megmaradjon a tejem. Arra gondoltam, hogy talán készítenék liszt levest (olaj, liszt, só, víz), nem érdekel sem az íze, sem az állaga, csak hogy a tejem ne menjen el.
Gondoltam, hogy leverem az anyóson a pénzt, de ő akkor sem adna nekünk, ha éhen halnánk. Az édesanyám sem, mert nem szereti, hogy - szerinte - a párom szegénységbe kényszerít, és büntet, hogy egyem meg a levét.
A férjed a munkahelyen kérjen fizetés-előleget!
Igaz, hogy a rendszerváltás óta ez már nem "szokás", de jogszabály szerint (Munka Törvénykönyve) van rá lehetőség. Beszéljen a közvetlen főnökével, segítsen!!
Általában a havi fizetés egyharmadát adták oda max. és(jogszabály szerint 6 hóra adható), ő max. 3 havi törlesztésre kérje, akkor nem lesz a levonás annyira megterhelő sem, mintha egyösszegben levonják a következő fizuból.
De miért nem vásároltatok be mielött bementél a korházba?anyóst fejbeverni minimum,hogy gondolja h a pénzeteket elviszi?amugy kapsz majd 60 ezer anyasági támogatást is,intézd el mielöbb a papirokat hozzá.
ha ennyi tartalékotok nincs mi lenne ha tápszert kéne adni a babának?folyamatos kiadásaitok lesznek ezek után már...
Anyasági támogatást igényeltetek? A Kormányablaknál kell intézni, kb. 62 000 ft. Mi az igénylést követő 10. napon megkaptuk.
Szerintem is kérj segélyt, nincs abban semmi megalázó, most ez kell a túléléshez és kész. Szörnyű, hogy átlagos, dolgozó emberek ilyen helyzetbe kényszerülnek. Kitartás, örüljetek a picinek!
Ételekben nagyon jókat írtak fentebb!
A férjed álljon oda a kedves mama elé, és vegyen el tőle valamennyi pénzt, hogy legyen mit ennetek.
Vagy a férjed elnézi hogy éhezzetek, mert bolond az anyja?
Tutyimutyi egy párod van....
Brassói (szója-kockából)
A szóját tedd fel főni (vigyázz, olyan mint a rizs, 3x annyi lesz belőle) pici sóval, őrölt borssal + vegetával. Ha felforrt, kb. 5 percig főzd (állj mellette és kavargasd, különben kifut). Utána elzárod a gázt, beborítod a fazekat és kb. 1 órát hagyod állni. Akkorra átpuhul az egész és megdagad. A nagyobb szemeket még ketté szoktam vágni és ha kell, hagyom még egy kicsit a vízben. Utána leszűröm.
Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, beleöntöm a szójakockát sóval, őrölt borssal addig sütöm, míg a kockák szép pirosra sülnek (először a benne levő víz távozik), majd közé kavarom az előre elkészített, kockára vágott sültkrumplit. Ha kell még egy kis só, és a legvégén egy jó adag zúzott fokhagymát rá. Rögtön elzárod a gázt (a fokhagyma ne égjen meg) és beborítod egy kicsit, hogy az ízek össze-érjenek.
Néha-néha csinálok vacsira, amikor már biztosan nem megyek emberek közé. Olcsó és ahogy mifelénk mondják: egyszer ezt is meg lehet enni, has telik vele. Annál jobb, mint éhezni.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, az egyik szomszédunktól sikerült kölcsönbe kérnem 5000Ft-ot, a férjemet is felhívtam, hátha adnak neki előleget a munkahelyén.
A babának mindene megvan, szép lassan a 9 hónap alatt minden összejött, kevés pénzből, de tisztességesen, jól élünk, mindig van főtt étel az asztalon, stb... A 25000Ft a hónap további részére volt félretéve, ami fizetésig 2 hét.
Megigényelem az anyaságit, hátha jár.
Elhihetitek, a semmire nem vállaltunk volna gyermeket, ennyi idősen (én 25, férjem 28 éves) már van "elég eszünk", és az időből sem szerettünk volna kifutni.
Köszönöm az ötleteket, készítettem egy kis paprikás krumplit, olcsó virslivel.
Betárazni betároztam, de a férjem nem merte megmondani, hogy nincs pénz, és a kórházba az itthoni ennivalóból hozott illetve készített nekem. 3 napja hazajöttem, és feléltük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!