Aki kövér annak hogy hogy többet kell ennie? Titeket zavar a kövérség?
Mármint úgy értem hogy:
Mondjuk van 1 normális étrend nem kevés de nem is sok. De aki kövér az hogy hogy többet eszik a megszokottnál mindíg?
(tisztelet a kivételnek)
Tényleg megszokás kérdése vagy más oka van? Mert azért nem értem hogy ha valaki kövér akkor annak rengeteg anyag raktározódik fel a szervezetében (nem csak zsír) így a szervezet bővelkedik mindenféle tápanyagokban. Akkor miért van ez?
(most azon kívül hogy megszokás kérdése)
2. kérdés : Titeket zavar úgy a kövérség hogy valaki kövér és látjátok ahogy mértéktelenül "tömi" magát? Az engem se zavar aki próbál lefogyni vagy nem akar tovább hízni de aki mértéktelenül zabál.....
És itt azon van a hangsúly hogy "látod is hogy mértéktelenül eszik".....van ilyen tapasztalatotok?
Egyetértek az előzővel az anyagcserét illetően. Plusz vedd még számításba, hogy akin sok a súlyfölösleg, az állandóan cipeli ezt a terhet, ami több fizikai "munkát" jelent. Ha mostantól kezdődően egy 30 kg-os hátizsákot cipelnék magammal mindenhozvá, biztos, hogy több ételre is volna szükségem. Ezekhez a terhelésekhez az izomzat is hozzáalakul, amik ugyancsak többletenergiát igényelnek.
Van egy másik csoport is, akinél fordított a képlet, ezek akik pszichés okokból, elsősorban stresszlevezetés miatt esznek. Nem tudom, a kövér emberek közül arányában mennyit tesz ki réteg, de elsősorban azért említem, mert én magam is stresszevős vagyok, csak -- kopogjam le! -- azon szerencsések közé tartozom, akiken ez nem rakodik le. De át tudom érezni azok helyzetét, mert egy fárasztó nap után kaparom a hűtő oldalát, ha nincs mit majszolni elalvás előtt.. :(
És végezetül, mértéktelenül zabálót nem ismerek, de olyat igen, akinek súlyos egészségügyi gondjai vannak a túlsúly miatt, és bár nem eszik sokat, de szinte kizárólag zsíros kajákat, és csokit, ahol csak lehet. Tény, hogy semmi közöm hozzá, de szerintem nem szép látvány.
más dolog ha valaki pattanásos mintha önhibájából elhízás miatt kövér
a pattanásosságról nem tehetnek
azért esznek többet valóban mert kitágult a gyomruk és megszokás is hogy tömik magukat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!