Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csinálta ezt már valaki?...

Csinálta ezt már valaki? hogyan kell pontosan? (szederdzsem)

Figyelt kérdés

Megszeretném lepni mamámat a születésnapjára saját készítésű dzsemmel...

Szedtem egy kis szedret (mert ez a kedvence) és találtam egy szimpatikus receptet...

[link]

Az lenne a kérdésem hogy az a gyümölcscukor az nem egy "általános" cukrot takar ugye? Hol lehet venni? És van valami bevált márka?

Próbáltátok már ezt a receptet, nem tudom hogy az őszibarack jó-e bele vagy csináljak simán szederdzsemet.....

Ja és ha csak úgy (víz) nélkül felteszem a gyümölcsöt nem fog leégni agy ilyesmi, lesz leve majd.....

2011. aug. 15. 11:52
 1/1 anonim ***** válasza:
Cukor, gyümölcscukor, édesítőszer - azért vannak zárójelben, mert valaki diéta vagy cukorbetegség miatt nem "sima" cukorral készíti. A Dr Oetkernek van egyébként Befőző cukra (diabetikusban is), én azzal készítettem szeder dzsemet. Ez a recept nem javasolja, hogy paszírozd át a szedret, de önmagában a szederdzsem passzírozás nélkül nagyon magos és élvezhetetlen. (Gondolom őszibarakkal "dúsítva" nem annyira és az ízek összepasszolnak)
2011. aug. 15. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!