Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan szokjak le a csokievésr...

Hogyan szokjak le a csokievésről? Más, hogy csinálta/csinálta?

Figyelt kérdés
Mostanában nagyon durván sok csokit eszek. Volt olyan, hogy egy nap megettem egy tábla csokit is. :( Sajnos máshol nem találok boldogságot csak a csokievésben. Ezért szeretnék leszokni róla de nem tudok. Már csináltam olyat is, hogy nem vittem annyi pénzt magammal de olyan buta voltam, hogy mással vetettem. Meg pár napig kibírtam csoki nélkül egyszer de utána muszáj volt ennem. Sajnos még az is baj, hogy a sok csokievéstől súlyfeleslegem is van és ezért is jó lenne leszokni.
2011. márc. 8. 17:04
1 2
 1/11 anonim válasza:
0%
gratulálok nekem nicns pénzem csokira
2011. márc. 8. 17:15
 2/11 anonim ***** válasza:

én is így voltam/vagyok ezzel. egy ideig sikerült lemondanom róla (2 hónap) de utána a vágy annyira eluralkodott hogy a mai napig előfordul hogy van hogy napi 2 táblát benyelek! wáá

azzal próbálom kompenzálni hogy nem viszek magammal pénzt ha tudom hogy bolt közelébe megyek, mert azt tudom magamról hogy mástól nem kérnék pénzt (elvből ilyen vagyok)

viszont itthonra anya mindig vesz csokit..

2011. márc. 8. 17:19
 3/11 anonim válasza:
68%
az anya akkor elég buta a csoki méreg, majd ha csontritkulásod lesz 16 évesen nemfogod tudni mire fogni
2011. márc. 8. 17:21
 4/11 anonim ***** válasza:
26%

sehogy

az előbb ettem meg 25 deka csokiba mártott marcipános valamit,de még úúúgy ennék:D

pedig napközben 1 tábla milka csokit is megettem,plussz 4 féle kisebb csokit,kaptuk a pasiktól melóba

és még párom is érezik,fix hogy kindercsokit hoz...nem fog belőle maradni...

nekem ez szenvedély,csokin élek

de lehet irigykedni,egy grammot se hizok:)

23/N

2011. márc. 8. 17:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A csoki-függőség legalább olyan rossz, mint a dohányzás. Első lépésben felismeri az ember a függőséget, elhatározza, hogy ne tovább és vagy sikerül vagy nem. Többnyire, ha nem vesz az ember csokoládét, akkor talán le lehet szokni, vagy inkább egyre kisebbet, kevesebbet. A dohányzásnál annyiban rosszabb viszont, hogy nem érzékeljük a káros hatásait. Ugyanis eddig csokoládé evésben még nem hallottam, hogy meghalt volna valaki, nemúgy a dohányzásnál. A dietetikusok nem tiltják a csokoládé evést, csak korlátozzák. Állítólag a keserű csokoládékból (70-80 %-osokból) napi 1 kocka "boldogság hormon" pozitív hatással van a szervezetünkre, gondolkodásunkra, közérzetünkre.

Mint mindenben a mérték a fontos. Tudom, hogy nem vigasztal, de nagy küzdelem ez nálam is.

2011. márc. 8. 17:36
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
Minden a fejben dől el akarat kérdése amihez nagy erő kell. Én 8 évig próbáltam diétázni folyton belebuktam mire sikerült megállnom. Annyit tehetsz hogy miután úgyis kell az energia a nap indításához kezdd a napot egy kis minőségi étcsokival aztán csak minden másnap és így tovább. Persze az egészséges reggeli mégiscsak jobb lenne.
2011. márc. 8. 17:53
 7/11 anonim ***** válasza:
75%

Sajnos sehogy, a sóvárgás addig marad, amíg van a látótávolságban csoki. Nekem ez vált be: el kell kerülni a csokival való találkozást, nem tartani otthon semennyit sem, nyomatékosan megkérni minden ismerőst, hogy ne ajándékozzon csokit, és ha mégis kap az ember, azt nyomban továbbajándékozni. Boltba menni csak jóllakottan szabad (ami amúgy is költségkímélő stratégia, hisz úgy kevesebbet vásárol az ember), és megállni, hogy megvedd.

A mértékletesség ugyan szépen hangzik elméletben, de nincs az a csokifüggő, akinek napi egy kocka étcsoki elég, szóval jobb a "szárazelvonás".

2011. márc. 8. 17:53
 8/11 anonim ***** válasza:
84%

Nekem tömegnövelő étrendem van, amit rendensen be is tartok ha suliban haverok kínálnak meg tudom állni,de ha valami rokonoknál vagyok főleg hétvégén és teli van minden süteménnyel, csokikkal akkor bizony néha nem bírok magammal... és ha csak leveszek egy kockát már nem bírok megállni...

Szóval én is azt tanácsolom kerüld el a csokival való találkozást,ha megéhezel rá egyél valami más h elmújon az éhség, és ami még nekem sokat segít: elmondom ismerősöknek, barátoknak hogy diétám van, amit szigorúan betartok stb.stb. akkor még ha gusztusom is van rá nem eszek előttük semmi édességet, nem beszélek a levegőbe ..

2011. márc. 8. 20:10
 9/11 anonim válasza:
75%

Én is csokifüggőségben szenvedtem.:) Azóta rájöttem nekem mi használ, regiment joghurt vagy krémtúró, én azután egyáltalán nem kívánom a csokit.A legjobb meg, ha egész nap jösz-mész, meg lefoglalod magad és elterelődnek a gondolataid a csokiról.

Amúgy velem az a baj, hogy ha tudom, hogy van csoki otthon, addig eszem míg el nem fogy. Simán bevágok én is egy táblát egy ültő helyemben, ezért a legjobb, ha abszolút nem veszek csokit, csak gyümölcsöt meg joghurtot,mindent ami édes.:)

2011. márc. 9. 10:57
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Nem tudom mennyire leszek erős ahhoz, hogy ne egyek csokit de kipróbálom!
2011. márc. 9. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!