Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sosem iszom tejet, ez gond?

Sosem iszom tejet, ez gond?

Figyelt kérdés
2011. aug. 14. 17:38
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

amugy se nem iszok, se nem cigizek, esetleg ha szülinap vagy valami különleges nap van, akkor megiszom egy picit, de nem berúgásig.

Max kávézok minden reggel

2011. aug. 14. 18:30
 12/20 anonim válasza:
71%
Mondjuk ha én bolti tejet iszom, akkor egész nap hasmenésem van tőle. Pedig az már nem is tej, hanem fehér víz.
2011. aug. 14. 18:34
 13/20 anonim ***** válasza:
Párom sem szereti még kicsinek sem itta meg, egész jól el van így...különbözőek vagyunk.
2011. aug. 14. 18:35
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szereted, akkor ne igyál tejet. Én személy szerint nagyon szeretem, szendvicsekhez, péksütikhez mindig iszom egy bögrével, minden nap iszom belöle legalább egy pohárral, mert szeretem. Én is hallottam már mindenféle hírekröl, hogy a tej nem is egészséges, de engem ezek nem érintenek meg, a cigi és társai 100x károsabbak.
2011. aug. 14. 18:52
 15/20 anonim ***** válasza:
43%
A Távol-keleten nem nagyon isznak, ihatnak a népek tejet, mégis, lassan már ők lesznek a világ urai. Ennek a rasszukhoz kötődő genetikai okai vannak. És hát mi is valahonnan onnan származunk, szóval, lehet, Te is jól jársz ezzel!
2011. aug. 14. 18:54
 16/20 anonim ***** válasza:
ha más táplálékkal beviszed a kalciumot, ásványi anyagokat (amik a tejben is vannak), akkor semmi gond. :)
2011. aug. 14. 19:00
 17/20 anonim ***** válasza:

Ez nem hadjárat :-) Ezek a táplálkozással kapcsolatos tények és tévhitek, amiről nem árt tudni. Aztán mindenki eldönti szeretne e inni tejet, vagy sem. Hadjárat maximum akkor lenne, ha titkos "Antitej-szervezet" alakulna és minden bevásárlóközpontból kirabolnák a tejet/tejtermékeket és végleg kivonnák a forgalomból. :D

Egyébként ez egy hosszú évek óta köztudott tény a tejről, hogy nem lehet (vagy csak nehezen) megemészteni. Semmi újdonság nincs benne.

Egyébként abban igazatok van, hogy sok más dolog is legalább ennyire vagy jobban káros, mint a tej. Pl.: cigi, kávé. De legalább a cigiről nem terjengenek olyan tévhitek, hogy egészséges. Lehet, hogy a tej sem kifejezetten káros, de (szerény véleményem szerint) nem is egészséges.

2011. aug. 14. 19:09
 18/20 anonim ***** válasza:
43%
Ha nem tudod megemészteni akkor fosol.Egyébként nagyon jó lúgosító hatása van szal ha sok a gyomorsavad és nem vagy rá érzékeny akkor ihatod.
2011. aug. 14. 19:10
 19/20 anonim ***** válasza:
Az is csak egy tévhit,hogy sok benne a kalcium,jaj de egészséges. 80 éves nőismerősöm falun lakik,mindig volt tehenük,tej-túró-tejföl,házivaj alapvető volt náluk,szerették is,rengeteget fogyasztottak belőle.Olyan csontritkulása van,hogy összeroppantak a csigolyái,sima házimunka következtében eltörtek a bordái.Ez a kalcium valahogy nem talál utat a csontok felé,valahogy úgy,mint a vas a spenótban.Van benne,csak nem az ember számára hasznosítható formában
2011. aug. 14. 21:38
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem baj, ha nem iszol. Ha egyszer nem szeretsz egy ételt/italt miért kéne fogyasztani? Csak mert állítólag egészséges? Engem ez sose érdekelt. A tejet különben én is utálom. Sőt, alapból kevés tejterméket eszem, inkább csak sajtokat.

Amúgy is már bele lehet hülyülni az ilyen étkezési "jótanácsokba", hol ez egészséges, hol az, hol ez egészségtelen, hol az, mikor éppen micsoda...

2011. aug. 14. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!