Sosem iszom tejet, ez gond?
Számos helyről kapunk jelzéseket, melyek egy irányba mutatnak: A tej nem az a tökéletes táplálék, amit eddig annak hittünk; sem a felnőttek, sem a gyerekek számára. A rengeteg betegség, melynek kiváltó oka a tej, azért keletkezik, mert a tejfogyasztás nem természetes. Az ember az egyetlen olyan emlős, aki felnőtt korában is tejet fogyaszt, ráadásul más emlősfaj tejét!
A tej fő összetevői: a tejzsír, tejfehérje (pl. kazein), tejcukor (laktóz). A kazein lebontásához rennint termelnek a nyálmirigyek; a laktóz lebontásához laktáz termelődik a vékonybél nyálkahártyájában. A legtöbb emberben három éves kor után nem termelődik rennin és laktáz. Tehát a tej és tejtermékek emésztése felnőtt korban a megfelelő enzimek hiánya miatt eleve tökéletlen!
(forr.: [link]
Én amúgy úgy tudtam, hogy gyerekeknek egészséges és csak felnőtteknek nem. Ezekszerint tévedtem.
Én sem. Nem szeretem.
(amúgy a felnőtt férfiak egy része nem képes megemészteni a tejet)
17.47
A magyar emberek jórésze nem tudja megemészteni de közel sem minden ember. Már tanultunk erről a fősulin, h a mai magyarok alapvetően két fő vérvonalra oszthatók és az egyik leszármazottai nem tudják emészteni, de nem tudom, melyik, nem emlékszem. Mindenesetre akiknek baja van a tejjel, azoknak feltűnik, szóval ha valakinek semmi baja, akkor megemészti. Plusz van laktózmentes tej is.
nem szeretem a tejet. Nem jó. Sose iszom és mindíg csak lebasznak hogy miért. A tej egészséges és jó az ember szervezetének (szerintük)
de, már olvastam ilyeneket, hogy nem olyan jó, meg nem emésztjük meg.
amugy is mi hatással van a szervezetünkre? Szerintem nem sok!
kálcium forrás, plusz finom, de ha nem szereted akkor neked semmire. Én utálom ezeket a keresztes hadjáratokat most épp a tej van soron, de 3 éve a kávé volt az ördög, azt azóta kiderült h mégse az. Ha vki nem szereti v nem tudja emészteni az ne igya, de nem kell itt a rizsa...
Nagyszüleink is egy csomó tejet ittak, azt nem ettől vannak problémáik...
Hát, hogy őszinte legyek, abban a világban amiben mindenki vedel meg cigizik, azért talán már nem olyan megkövezendő ha valaki tejet mer inni, akármennyire egészségtelennek is mondják :D
Valahogy kétlem hogy nagyobb kárt okozna mint a fent említettek.
Egyébként embere válogatja, ha nem szereted, nem iszod meg. És semmi értelme sincs erőltetni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!