Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sosem iszom tejet, ez gond?

Sosem iszom tejet, ez gond?

Figyelt kérdés
2011. aug. 14. 17:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
29%
igen, a tej egészséges!
2011. aug. 14. 17:44
 2/20 anonim ***** válasza:

Számos helyről kapunk jelzéseket, melyek egy irányba mutatnak: A tej nem az a tökéletes táplálék, amit eddig annak hittünk; sem a felnőttek, sem a gyerekek számára. A rengeteg betegség, melynek kiváltó oka a tej, azért keletkezik, mert a tejfogyasztás nem természetes. Az ember az egyetlen olyan emlős, aki felnőtt korában is tejet fogyaszt, ráadásul más emlősfaj tejét!

A tej fő összetevői: a tejzsír, tejfehérje (pl. kazein), tejcukor (laktóz). A kazein lebontásához rennint termelnek a nyálmirigyek; a laktóz lebontásához laktáz termelődik a vékonybél nyálkahártyájában. A legtöbb emberben három éves kor után nem termelődik rennin és laktáz. Tehát a tej és tejtermékek emésztése felnőtt korban a megfelelő enzimek hiánya miatt eleve tökéletlen!

(forr.: [link]

Én amúgy úgy tudtam, hogy gyerekeknek egészséges és csak felnőtteknek nem. Ezekszerint tévedtem.

2011. aug. 14. 17:45
 3/20 anonim ***** válasza:
Jah, mégvalami. Én ezt már többször is írtam itt tejmániás embereknek, de csak a saját szavaimmal (mert a forrást nem találtam) és eddig senki nem hitt nekem. Nekem anno apukám mondta (táplálkozástudománnyal foglalkozik), hogy a tejet nem tudjuk megemészteni és hosszú ideig rohad a gyomorban és utána sem tudjuk megemészteni tökéletesen.
2011. aug. 14. 17:47
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Én sem. Nem szeretem.

(amúgy a felnőtt férfiak egy része nem képes megemészteni a tejet)

2011. aug. 14. 17:50
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem gond. A szarvasmarha és a kecske háziasítása elôtt sem ivott tejet az emberiség.
2011. aug. 14. 17:56
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

17.47

A magyar emberek jórésze nem tudja megemészteni de közel sem minden ember. Már tanultunk erről a fősulin, h a mai magyarok alapvetően két fő vérvonalra oszthatók és az egyik leszármazottai nem tudják emészteni, de nem tudom, melyik, nem emlékszem. Mindenesetre akiknek baja van a tejjel, azoknak feltűnik, szóval ha valakinek semmi baja, akkor megemészti. Plusz van laktózmentes tej is.

2011. aug. 14. 18:01
 7/20 anonim ***** válasza:
kérdezőnek elfelejtettem válaszolni: ha eszel elék kálciumot, akkor hótra tökmindegy.
2011. aug. 14. 18:02
 8/20 A kérdező kommentje:

nem szeretem a tejet. Nem jó. Sose iszom és mindíg csak lebasznak hogy miért. A tej egészséges és jó az ember szervezetének (szerintük)

de, már olvastam ilyeneket, hogy nem olyan jó, meg nem emésztjük meg.

amugy is mi hatással van a szervezetünkre? Szerintem nem sok!

2011. aug. 14. 18:10
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

kálcium forrás, plusz finom, de ha nem szereted akkor neked semmire. Én utálom ezeket a keresztes hadjáratokat most épp a tej van soron, de 3 éve a kávé volt az ördög, azt azóta kiderült h mégse az. Ha vki nem szereti v nem tudja emészteni az ne igya, de nem kell itt a rizsa...

Nagyszüleink is egy csomó tejet ittak, azt nem ettől vannak problémáik...

2011. aug. 14. 18:15
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát, hogy őszinte legyek, abban a világban amiben mindenki vedel meg cigizik, azért talán már nem olyan megkövezendő ha valaki tejet mer inni, akármennyire egészségtelennek is mondják :D

Valahogy kétlem hogy nagyobb kárt okozna mint a fent említettek.

Egyébként embere válogatja, ha nem szereted, nem iszod meg. És semmi értelme sincs erőltetni :)

2011. aug. 14. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!