akkor miért rendelsz...illik borravalót adni.legalább 100 ft-ot
ha ennyire skót vagy akkor süsd meg otthon...ennyire egyszerű
2011. aug. 4. 15:30
12/61 anonim válasza:
Lehet, hogy "illik" borravalót adni, de szerintem az is "illik", hogy nem vered át a vevőt.
Amúgy meg nincs megfelelési kényszerem. Ennyi az ára, ennyit fizetek. Ha többet akarnak érte, írják rá a számlálra, kifizetem. De senkinek nem adok adómentes jövedelmet (ld. borravaló), én is adózok minden fillér után. Ha rajta van a számlán, az korrekt. Így nem ver át senki semmit, tudomásul veszem, hogy ennyi az ár.
2011. aug. 4. 15:36
13/61 anonim válasza:
Én sem értettem sose ezt a borravaló dolgot. Ott az ár, annyit kell fizetni. Miért fizetnék többet? A futár is kap fizetést, nem kevesebbet mint én vagy bárki más azon a szinten. Persze a 10 ft-ot nem kérem vissza, ha 1400-at adok mondjuk. De ennyi.
2011. aug. 4. 15:40
14/61 anonim válasza:
1400-at adok ilyenkor.Ha óriásit rendelünk,3060 az ára,3100-at adok.Én sem kapok a munkámért borravalót,még ennyit sem.
2011. aug. 4. 15:41
15/61 anonim válasza:
mióta illik borravalót adni?? Én nekem sem adnak amikor bejönnek vérvételre a betegek.A húgomnak sem adnak amikor a cukrászdában süti a finomabbnál finomabb sütiket,és a nővéremnek sem adnak amikor kiszámolja az adóbevallást és egyéb dolgokat.
A pizzafutárok is kapnak a munkájukért fizetést..Nekik az a munkájuk,hogy kiszállítsák a rendelt pizzát.
Azt a pizzát amibe eleve belekalkulálják a szállítási költséget.
Így én egy 1390 forintos pizzáért 1400 forintnál többet nem fizetek..(így is adtam 10 forint plusz pénzt)
2011. aug. 4. 15:41
16/61 A kérdező kommentje:
1600-at adtam végül
2011. aug. 4. 15:48
17/61 anonim válasza:
Egy ezrest. :) Mekkora az a pizza, hogy ennyibe kerül? Ennyi pénzért már magától kijöhetne. Nemám futárral...
2011. aug. 4. 15:48
18/61 anonim válasza:
Jó csávó vagy.
2011. aug. 4. 15:49
19/61 anonim válasza:
De smucigok itt egyesek. Szerintetek a futárnak mennyi az alapfizetése? Hát elárulom, hogy a borravalók nélkül szinte semmi. Az étteremben is adsz borravalót pedig csak az asztalig viszi ki a pincér, nem?Ebben az esetben az 1500-1600 a teljesen korrekt.
2011. aug. 4. 15:52
20/61 anonim válasza:
Én mindig adok 100-200-300 ft-ot, szerintem abba nem pusztul bele senki... Egyébként pont nem érdekel mennyi a fizetése a futárnak, de nem szoktam kiaprózni amit adok, és általában nem szeretem megvárni amíg visszaad. Hacsak nem nagy pénzzel fizetek persze. :) Tehát párszáz forintot nem fogok visszakérni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!