Milyen edények és eszközök kellenek egy újdonsült háziasszonynak?
huhh, biztos kihagyok vmit, de én 2 éve vagyok saját konyhában, ezekkel:
Gépek:
robotgép, mérleg, 3in1 szendvics, gofrisütő,botmixer, kenyérpirító, mikró, hűtő, tűzhely,daráló.
Tálak és edények:
Műanyag tálak4-5 db, kisebb nagyobb, fém keverőtál, jénai készlet: ovális, szögletes, és 3 kör alakú,tetővel, salátás üvegtál, gyúródeszka, nyújtófa, 2 tepsi,őzgerincforma,tortaforma,
egyebek:
nokedliszaggató,reszelő,hámozó,konzervnyitó,fakanalak,evőeszközök,tányérok,éthordó,teatojás, kések,szűrők, kisé nagy méretű is,
főzőedények:
nyeles "tejes" lábos, 4 mérteben fazék tetővel, 1 kis és egy nagy serpenyő (pl.rántotthúsnak, tojásrántottának), 1 pároló tetővel és egy wok.
Ezek nálunk személyre szabottan vannak. Pl. lehet, hogy sosem sütsz sütit, akkor nincs szükséged az alapfelszereltségben sütis dolgokra stb.
Első vok:
botmixer helyett jobb egy álló turmix, de ez is megteszi.
+ kihagytam. van 2 fém tálcánk is, meg sörnyitó.
Szia!
Először is miben főzzünk,süssünk!:)
-Fazekak fedővel (3 literes,6 literes,10 literes. Persze ha nagy a család ;sok a vendég;lekvárfőzés "megy",stb., nagyobb is kellhet)
-Lábosok (1 l,3 l,5 l,10 l.)
-Serpenyők(egy kicsi,egy nagy,és egy magasabb falú közepes,valamint egy palacsintasütő)
-Tepsik(minimum egy nagy alacsony peremű sütiknek,és egy magasabb falú például sült húsoknak.Nem baj ha többféle van,de ezt majd te látod át igazán.)
-Tortaformák,sütőformák(sütikhez,tésztákhoz,felfújtakhoz, stb.)
A főzőedényeken túl nagyon fontosak a mélyebb konyhai és keverőtálak(a fémet ajánlom,kisebb nagyobb méretekben).Egy családi banzájon akár 5-6 is a mosogatóba kerülhet.Készíts egy somlói galuskát,uborkasalátát,fasírtot,zöldséglevest egyszerre és látni fogod!:D
Mikróba üveg ill. müanyag tálak,edények
Akinek jó kései vannak az biztos megszeret főzni!
-Kések
Zöldséghámozókés
Szakácskés(!!!Nagyon fontos!!!)
Bárd és csontfűrész(ritkán használom,de akkor álom hogy van)
Közepes recés kés,és kenyérvágó
Ezekkel már "elvagy",szinte minden megoldható velük.
Egy jó fenő alkalmatosságról is gondoskodj!
-Műanyag és fémtálcák
-Fakanalak(ilyen -olyan)
-Húsvilla,húscsipesz,szűrőkanál,spicckanál(nagyméretű kanál),lapátkanál(ezeken szeded,ill. forgatod a "mívedet")
-Szűrők(tea,tészta,leves,zöldségmosó,szita)
-Daráló és passzírozó
-Rúdmixer, turmixgép
-Vágódeszka(szerintem ha a helyed engedi jó nagyot vegyél/meg egy kicsit is/!)
-Reszelők,szeletelők(sajt,uborka,miegymás)
-Klopfoló(a súlyát nézd,az fontos!Ne fáradj el,de ne is kelljen órákig csapkodnod a húst)
-Habverő ,keverőgép(kézi)
-Konyharuha,törlőruha
-Mérleg,mérőpohár
Valamint
Hústű,tűzdelőtű,fagyiskanál,teatojás,sörnyitó(!!!),dugóhúzó,konzervnyitó,habzsák és még sokan mások...
Bár rengeteg minden kimaradt,ami hasznos lehet egy-egy étel elkészítésénél,ezekkel az eszközökkel már nagyon sok minden elkészíthető!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!