Ki tud gyors, egyszerű sárgabarack lekvár receptet? Ha lehetséges olyat, hogy ne kelljen lehúzni a héját.
Figyelt kérdés
2011. júl. 10. 10:39
1/2 anonim 



válasza:





Anyu mindig így csinálta:
Felezed a jól megmosott barackot /lehet őszibarackból is, de azt negyedelni kell/, belerakod egy megfelelő méretű lábosba, 10 kg barackhoz 2-3 kg kristálycukrot adsz. Hagyod állni 2 órát, míg levet ereszt.
Sűrűn kevergetve felfőzöd.
Üvegekbe szeded forrón, 2-3 napig dunsztolod.
Ez lekvár recept, nem jam, azért lesz folyós, és nem zselé állagú.
2/2 anonim 



válasza:





Sosem húzom le a héját, mert abban van a legtöbb zselésítő anyag. De hogy ne legyenek a lekvárban nagy héjdarabok, én ledarálom előtte a barackot.
Kb. ugyan úgy csinálom, mint ahogy az első leírta (csak nem szoktam méricskélni, már megy rutinból).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!