A szamóca és az eper között mi a különbség?
Ez így nem igaz. A szamóca az kisebb, az eper pedig (pontosabban a földieper) az, amit a piacon meg a gyümölcsárusnál meg lehet venni. Meg persze a kiskertben bárki termeszthet.
És ezek mellett van még a faeper, amit néhol szedernek is hívnak (érdekes, hogy a "rendes" szedret is szedernek hívják), de tudtommal annak semmi köze a földieperhez.
Tudtommal a szamóca = földieper.
A szeder = bokrosan növő, és a földieperhez képest apró, kicsit szőrös terméseket terem, aminek a színe rózsaszín, ill. inkább lilás árnyalatú, ha teljesen érett.
A síma "eper" az eperfán termő gyümölcs. A fa kb. akkorára nőtt, mint az akác. Kétfajta termése volt, a fehér eper és a mélyfekete. Mindkettő mézédes volt. Nem tudom, egyáltalán van-e még belőle valahol az országban.
(Egyébként ennek a fának a leveleit szedték, amikor még az ország vezetése azt hitte, hogy kishazánk ezáltal majd selyemhernyó-tenyésztő országgá válik.)
"Nem tudom, egyáltalán van-e még belőle valahol az országban. "
Nekem van, nem is egy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!