Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » "A reggeli a nap legfontosabb...

"A reggeli a nap legfontosabb étkezése. " És ha nem megy?!

Figyelt kérdés

Reggel felkelek, de legtöbbször nem bírok se inni, se enni semmit. Régebben még ittam kakaót, és a suliban tízóraiztam. Mára már ott tartok, hogy se nem iszok, se nem eszek, csak körülbelül felkelés után 3 órával (saccolva). Nincs bajom a súlyommal (164/50), csak nem kívánom a kaját. Néha még a tízórait is nehezemre esik elkészíteni, elég gyakran van hányinger-féle érzésem reggel. Próbáltam már minden félét (műzlisszelet, zabfalat, 1 kis pirítós), hogy csak egy kicsikét eszem-iszom, de nagyon nem esik jól. Tudom, hogy ez tényleg nem egészséges, főleg hogy 30 perc gyaloglással és hévezéssel kezdem a napot, az agyam se fog rendesen kalória és folyadék nélkül. Hétvégén nincs ezzel gond, általában későn kelek, és korán ebédelek. Amúgy sem vagyok valami nagyétkű, inni is csak napi max 1 litert szoktam.

Ötletek/tapasztalatok? 15/L

2011. jún. 1. 19:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Mivel ez csupán egyéni tapasztalat, egyáltalán nem biztos, hogy rád is igaz, de magamnál ezeket figyeltem meg:

Reggeli hányinger szerű érzés nekem is volt; rengeteget kerestem neten, hogy mitől lehet, természetesen 100ból 100 oldal csak a terhesekről szólt. :D

Nna gondoltam, oké, hogy nem vagyok terhes de elolvasom.. és lám az egyik okként a kiszáradást és az alacsony vércukorszintet említik.

Azóta elkezdtem figyelni magamra, és valóban ha valamelyik nap nem iszom rendesen (van, hogy majd' egész nap elfelejtek inni :) ), akkor másnap nem bírok se enni se inni reggel. Konkrétan egy pohár víz is vissza akar jönni.

Ugyanilyen probléma a stressz/kialvatlanság is; ha keveset alszom, akkor se bírok enni.

Szóval azt vettem észre, hogy akkor nem bírok enni/inni amikor már "túlzottan" szüksége van rá a szervezetemnek és reggel fáradtan még annyira sincs energiája, hogy beinduljon az emésztés meg a normális működés.

Megoldás: Sok víz napközben, este lefekvés előtt is inni és reggel _kötelezően_ pár falat (vagy legalább 2 korty víz), amennyi lemegy anélkül, hogy visszajönne... és szép lassan egyre jobban fog menni.

Most se vagyok nagy reggeliző de azért egy pohár víz, kis joghurt/fél banán lemegy és melóhelyre beérve már eszem rendesen.

A banán egyébként nálam a tuti befutó! Könnyen ehető és ahhoz képest baromi tápláló.

2011. jún. 2. 13:49
 12/15 A kérdező kommentje:

Igen, a terheses oldalakba énis belefutottam nem egyszer:D

De ebben a "kiszáradás" dologban tényleg lehet valami.. általában este tejet szoktam inni, 1-2 pohárral. Az meg ugye elméletileg "nem innivaló", azaz nem minősül folyadéknak. Ki fogom próbálni, köszönöm a tanácsot :)

2011. jún. 2. 14:04
 13/15 anonim ***** válasza:
Nekem meg az a problémám, hogy én meg állandóan éhes vagyok télen-nyáron egyaránt. Nem vagyok kövér szerencsére, de állandóan ennék meg innék. Reggelire többnyire kakaós jó reggeltet eszem meg és hozzá 1 joghurtot. 1 óra múlva már korog a gyomrom az éhségtől és valamit ennem vagy innom kell tejet, mert éhenhalok. Sokszor néhány korty tejjel csillapítom az éhségem, mert azért nem ehetek a nap 24 órájában egyfolytában! :)
2011. jún. 2. 18:49
 14/15 anonim ***** válasza:

Velem is totál ugyanez volt, attól eltekintve, hogy én mindig is rengeteg vizet ittam, egy átlag nap 3-4 litert, nyáron pedig 6 litert. [tudom, hogy ennyi víz már nem egészséges, de kívánja a szervezetem]

Reggel sose bírtam enni, hányingerem volt a kajától, de reggel tényleg fontos enni, sajnos én is szépen meghíztam --> 165 cm/74,5 kg. Aztán muszáj volt rávennem magam a reggelizésre. Nem kell sokat enni, csak 1 pohár tej, 1 müzliszlet, müzli tejjel, stb...valami könnyű kaját, de fontos, hogy egyél. Azóta lefogytam már 59 kg-ra [még szeretnék fogyni], szerintem a reggelizés is sokat hozzátett. Jó, te nem vagy kövér, de én sem voltam az mindig...:)

2011. jún. 5. 22:23
 15/15 A kérdező kommentje:
Van egy barátnőm, aki hasonszőrű mint te. Szerintem mindketten kicsit bélpoklosak vagytok :) De ha nem hízol meg, én amondó vagyok, hogy egyél nyugodtan amennyit jólesik, maximum kicsit gyors az anyagcseréd.
2011. jún. 9. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!