"A reggeli a nap legfontosabb étkezése. " És ha nem megy?!
Reggel felkelek, de legtöbbször nem bírok se inni, se enni semmit. Régebben még ittam kakaót, és a suliban tízóraiztam. Mára már ott tartok, hogy se nem iszok, se nem eszek, csak körülbelül felkelés után 3 órával (saccolva). Nincs bajom a súlyommal (164/50), csak nem kívánom a kaját. Néha még a tízórait is nehezemre esik elkészíteni, elég gyakran van hányinger-féle érzésem reggel. Próbáltam már minden félét (műzlisszelet, zabfalat, 1 kis pirítós), hogy csak egy kicsikét eszem-iszom, de nagyon nem esik jól. Tudom, hogy ez tényleg nem egészséges, főleg hogy 30 perc gyaloglással és hévezéssel kezdem a napot, az agyam se fog rendesen kalória és folyadék nélkül. Hétvégén nincs ezzel gond, általában későn kelek, és korán ebédelek. Amúgy sem vagyok valami nagyétkű, inni is csak napi max 1 litert szoktam.
Ötletek/tapasztalatok? 15/L
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Igen, gyümölcslevet szoktam inni, majd pár óra múlva amit csomagoltam, azt eszem. Akkor többnyire már csak a menzás/büfés illatok zavarnak. De hogy az mitől van, hogy reggel gyakran ébredek kavargó gyomorral.. néha azt hiszem, lehet hogy éhes vagyok, csak nem kívánom az ételt. Ezért gondoltam, hátha velem van a baj.. de látom nem vagyok egyedül :)
Régen én se ettem reggelit,sőt volt hogy a tízórais szendvicsem se ettem meg,de ezek miatt délután 2x ebédeltem és hát meglett az eredménye --> 70 kiló 168 centihez. Jah és én is hozzá max. 1 liter folyadékot ittam egy nap --> vese ill. húgyúti betegségek
Erőnek erejével kellett rászoktatnom magam arra hogy egy nap minimum 1,5-2 liter folyadékot meg kell innom,de azt mondták a 3 liter se lenne rossz. Ma már szenvedek víz/tea nélkül,ha megyek valahova akkor a másfél literes ásványvíz pár óra alatt elfogy és egy átlagos hétköznapomon saccra 2,5 liter folyadék lemegy,nyáron még több is.
Ha a reggelizést nem is erőlteted,szerintem erre figyelj.
16/L
20:24, teljesen egyetértek. Sajnos szánalmasan keveset iszom, suliba fél liternél többet nem vagyok hajlandó elcipelni, és van mikor csak 4-5 körül érek haza. Alapjáraton ezáltal nagyon száraz a bőröm, mindig cserepes a szám, ellenben az arcom zsíros. Sportolok is, plusz rá egy lapáttal.. most hogy itthon leszek nyáron, énis próbálok majd odafigyelni, és "rászoktatni" magam a napi másfél literre (első célnak szerintem megfelel).
De azért jó, hogy kiderül, nem vagyunk egyedül ezekkel a kis apróságokkal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!