Mi az a dagadó, milyen hús pontosan?
Azt szeretném tudni, hogy a disznónak melyik részét nevezik dagadónak. Az oldalast, a kicsontozott oldalast, az oladalast csont nélkül de a börös résszel együtt, vagy mit?
Minden értelmes választ elöre is köszönök.
A féldisznó feje felől nézve, az oldalas mögött található, lenyúlik a hasig, alatta van a hasaszalonna.
2-3 cm vastag, kevés zsírral átszőtt kétrétegű húsréteg, kiterítve, mintegy 45X25-30 cm-es. Egyik végén rajta vannak a bordaporcok.
Alkalmas darálni, tölteni, sütni, pörköltnek, talán csak rántani nem.
Másik neve lágyékos, ha így jobban bejön. Ára kb.mint a lapockának.
A császárvég (helyesen:császárszél), nem hús, hanem szalonna kategória.
A császárszalonnánál az oldal-és hasaszalonna egyben marad, rajta hagyják a dagadót,és az oldalast, de az oldalasból a csontokat ún. bordatépővel kihúzzák. Ennek az alsó, tőgyes részét vágják egyenesre, ez a császárszél.(term. pácolás, füstölés után)
Ksözönöm a válaszodat, tulajdonképpen reméltem, hogy te fogsz irni, mert igen komoly ismereteid vannak láthatólag ezen a téren.
Nagyon érthetö a magyarázatod, még egyszer köszi!
Köszönöm az elismerést. Nem vagyok hentes, csak érdekel a szakma, 35 éve űzöm. Alapszakmám agrármérnök.
Ráadásul imádok főzni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!