Milyen bajaim lesznek abból, ha 15 évesen kávét iszok naponta?
hát ez hülyeség azért h nem lesz tőle SEMMI bajod..mivel tény, kortól függetlenül, h nem kifejezetten egészséges..
am énis kb 15 évesen kezdtem kávézgatni, de egyáltalán nem rendeszeresen, cs ha tényleg úgy keltem fel h...:) de napi 2 kávé 15 évesen sztem rengeteg, am sem értem mi szükséged van rá:)
Én 18 vagyok, életemben szerintem egy egész csésze kávét (KV-t:D) soha nem ittam meg. De van pár ismerősöm, akik iszogatnak, általában lányok.
Szerintem annyiban rossz, hogy később rászokhatsz, és akkor tényleg kb. élni nem tudsz nélküle, valamint szerintem ilyen korban még fölösleges. Azt mondják, a kávé helyettesít egy természetes ébresztőt/élénkítőt, ami a szervezetben termelődik normál körülmények között. Az idősebbek azért isszák, mert nekik esetleg már nem termelődik ez az anyag.
Gyerekkorban viszont magától is termelődik, a kávé viszont "ellustítja" a szervezetet, így az abbahagyja a termelést és a kávéra bízza magát, visznt ha abbahagyod, nem akarja újrakezdeni. Leegyszerűsítve valami ilyesmi. Szóval szerintem nincs értelme, de te tudod.
Én 16 vagyok úgy párhavonta iszom egy kávét, ha pl. este nagyon későn feküdtem és aznap fontos dolgozat volt. És akkor tényleg elég durván, pár perc alatt felébredek. De volt olyan, hogy összejött egy hét, amikor ittam többször is, és akkor nem hatott ennyire. Meg a szüleimen is látom, hogy ők nem ébrednek fel tőle, pedig minden nap isszák.
Szóval ha minden nap iszol, vészhelyzetben, mikor nagyon fáradt vagy, nem fog annyira hatni, mintha amúgy nem innál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!