Napi 3pohár (danone) joghurt. Mennyire jó vagy rossz?
Általánosságban véve nem rossz dolog, mert a székeléssel nem lesz panaszod, de egyes dietetikusok szerint ezek a pici poharas gyümölcsös tejkészítmények csak műjoghurtok, tele vannak vegyi anyaggal (van még rosszabb is: pl. a Zott Szívecske, amely nem is tartalmaz valódi joghurtot).
Az olcsóbb joghurtok többségét egyébként növényi eredetű anyagokkal (pl. keményítővel vagy zselésítővel) sűrítik.
Az "okosok" azt tanácsolják, hogy saját magunk készítsünk gyümölcsjogit, 100%-os (akár házilag előállított) joghurtból és friss gyümölcsből.
"a danone meg az aktivia igazi joghurtok,ez biztos"
Én ebben nem lennék ennyire biztos.
Légy szíves olvasd el ezt a linket:
"A napokban pedig a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) ugrott neki a Danone termékeinek, ahogyan kritika alá vonta több más cég joghurtjait is, miután vizsgálatnak vetette alá ezeket a finomságokat.
A TVE tesztjében tizenöt gyümölcsjoghurtot vagy „annak látszó élelmiszert” értékelt. A vezető piaci márkák közül tizenhárom gyümölcsjoghurt, egy gyümölcsízű joghurt („Könnyű és finom”) és egy tejtermék (Danonino) került a civil szervezet nagyítója alá. Az egyesület három bio minősítésű és négy, fogyókúrázóknak szánt terméket is bevont a vizsgálatba."
"a danone meg az aktivia igazi joghurtok,ez biztos"
"Én ebben nem lennék ennyire biztos."
Én pedig biztos vagyok benne, mert dolgoztam ott eleget.
És ha ott dolgoztál, az mit jelent?
azt, hogy elfogult vagy, így a véleményedet nem lehet figyelembe venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!