Mi aza cukorliszt?
Vagy lisztcukor, hétköznapi néven porcukor.
Finomított kristálycukorból v. finomított cukorból készült kockacukor törmelékéből készítik őrléssel. Fénytelen, fehér színű,0,5% víztartalmú lisztszerű cukorféleség. Hidroszkópos tulajdonságú ezért nedves helyen tárolva csomósodik. Ez étkezési keményítő hozzáadásával megakadályozható.
Én is úgy gondoltam, hogy porcukor, de jóval olcsóbb. És rá volt írva, hogy keményítő van benne. És teljesen ugyanolyan, mint a sima porcukor? Nem lesz másabb a sütemény?
Köszönöm a válaszokat.
A keményítő nagyon jó, mert akkor nem csomósodik. Mindenre használhatod, amire a porcukrot szoktad, de mézeskalács díszítőmázához ez a legideálisabb. Tortabevonathoz is. Habcsókhoz, Pavlovához.A keményítő minimális benne különben.
Hol vetted?
Metróba van, de nem mertem megvenni. Akkor most majd veszek.
Holnap akarok kakaós csigát sütni, ahoz is teljesen jó? Pl hatlaposhoz is? De valami különbség biztos van, vagy nincs? És miért olcsóbb akkor sokkal?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!