Milyen sajtokat ismertek, melyeknek semmi köze a tejhez?
A különféle lapka sajtok többsége is műsajt.
Nem biztos,hogy szemetek,csak nem tejből készülnek. A Trappista sajtok újabban rosszabbak ezeknél.
Pont ma ettem Csízió vegasajtot pizzán. Nagyon kellemes íze van, olyan mint a trappista csak nincs állat íze. Nyamm. Ezen kívül tufut is lehet enni helyette, mikor épp mit.
21/l (vegán)
"A különféle lapka sajtok többsége is műsajt."
Pont nem igaz!
Nem nevezném élelmiszer hulladéknak a nem tej alapú sajtjellegű készítményeket.
Előttem írtak már a Csízió nevű termékről, ami a családom szerint is finom, a békebeli trappistára hasonlít az íze. Én rántott sajtnak ezt veszem, mert nem folyik ki a panírból. Édesanyám viszont laktózérzékeny, ezt eheti nyugodtan, semmi baja nem lesz, és jóízűen meg tudja enni.
Pont azért, mert nem tejből készült, mindegyik ilyen jellegű termékre az van írva, hogy növényi alapanyagú, sajtjellegű. Az egyébként laktózmentes készítmények olyan drágák, hogy azt nem mindenki tudja megfizetni.
A különbség épp olyan, mint a vaj, és a margarin között, mégsem hívjuk a margarinokat hulladéknak. Az összes margarin növényi zsiradékból készül, épp úgy nincs köze a tejhez, mint a sajtok esetében. Ennek ellenére használjuk sütéshez, főzéshez, és a Rama az igazi még mindig.
Szerintem nem kellene a kákán is csomót keresni, mert ezeknél a termékeknél nincsenek megtévesztve a fogyasztók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!