Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen sajtokat ismertek,...

Milyen sajtokat ismertek, melyeknek semmi köze a tejhez?

Figyelt kérdés
Nálunk is megjelentek a tej nélküli sajtok vagyis azok, amelyekben egyetlen csepp tej sincs. Egy rádióriportra kaptam fel a fejemet. Azt tudtam, hogy Németországban már több éve forgalmazzák a hús nélküli sonkával együtt, de mi sem menekültünk az élelmiszerhulladéktól. Milyen sajtokról lehet szó?
2011. márc. 5. 18:06
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
A nevét sajnos nem tudom nálunk a CBA-ban lehet kapni,úgy van kiírva,hogy tiszta növényi eredetű sajt!
2011. márc. 5. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 Bányai Károly ***** válasza:
100%
Csízió tömb. Asszem. De az lehet, hogy csak részben növényi. Mindenesetre, ha van is ilyen, nem írhatják rá a sajt szót.
2011. márc. 5. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a tejérzékenyeknek jó, ha szeretnék enni. Konyhán dolgozom, ott is van ilyen sajt az érzékenyek miatt.
2011. márc. 5. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:

A különféle lapka sajtok többsége is műsajt.

Nem biztos,hogy szemetek,csak nem tejből készülnek. A Trappista sajtok újabban rosszabbak ezeknél.

2011. márc. 5. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:

Pont ma ettem Csízió vegasajtot pizzán. Nagyon kellemes íze van, olyan mint a trappista csak nincs állat íze. Nyamm. Ezen kívül tufut is lehet enni helyette, mikor épp mit.


21/l (vegán)

2011. márc. 5. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
Én is ettem csízió sajtot. Szerintem meg köze sincs a sajthoz, nagyon rossz volt. Amúgy apám laktóz érzékeny, tehát neki méreg a tej, de trappista sajtot, kefirt ehet. Meg szokott venni laktózmentes tejfölt, túrót, tejszínhab sprayt a kávéjához.
2011. márc. 5. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:

"A különféle lapka sajtok többsége is műsajt."


Pont nem igaz!

2011. márc. 5. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
disznósajt :D
2011. márc. 5. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem nevezném élelmiszer hulladéknak a nem tej alapú sajtjellegű készítményeket.

Előttem írtak már a Csízió nevű termékről, ami a családom szerint is finom, a békebeli trappistára hasonlít az íze. Én rántott sajtnak ezt veszem, mert nem folyik ki a panírból. Édesanyám viszont laktózérzékeny, ezt eheti nyugodtan, semmi baja nem lesz, és jóízűen meg tudja enni.

Pont azért, mert nem tejből készült, mindegyik ilyen jellegű termékre az van írva, hogy növényi alapanyagú, sajtjellegű. Az egyébként laktózmentes készítmények olyan drágák, hogy azt nem mindenki tudja megfizetni.

A különbség épp olyan, mint a vaj, és a margarin között, mégsem hívjuk a margarinokat hulladéknak. Az összes margarin növényi zsiradékból készül, épp úgy nincs köze a tejhez, mint a sajtok esetében. Ennek ellenére használjuk sütéshez, főzéshez, és a Rama az igazi még mindig.

Szerintem nem kellene a kákán is csomót keresni, mert ezeknél a termékeknél nincsenek megtévesztve a fogyasztók.

2011. márc. 5. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
Disznósajt!!! :D XD
2011. márc. 5. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!