Mennyi cukrot használtok el általában 1 hónap alatt?
És hányan vagytok?
előző kérdésből adódott a kérdésem,mivel a kérdező 1 gramm cukrot nem használ,és más válaszoló se.
Mi meg cukrot cukorral...tea,kávé,sütik,jópár kaja,de ha elvetemült vagyok és nincs itthon a kedvenc bocicsokim akkor még magában is bekapok 2 kanál cukrot:D
kettőnkre havi 6-8 kiló elfogy,karácsony,husvét és egyéb sütizős időszakban duplája is.
Nálunk 1kg/2fő/év.
"de akkor ki veszi azt a tömérdek mennyiséget?"
Az alföldi borászok. Kell nekik a musthoz.
Gyakorlatilag csak akkor használok cukrot, ha havonta 1-2 alkalommal sütök sütit és mondjuk nem pogácsát.Kávét, teát cukor nélkül, néha a paradicsomlevesbe 1 kanállal, és kész.
3-an vagyunk, ez kéthavonta 1 kiló.Ja, és a saláták öntetét folyékony édesítővel édesítem.
Finomított kristálycukrot otthon kb 5éve nem ettem, ha nagyon muszály édesíteni, akkor Stívia, vagy méz. Utóbbi inkább csak télen, a Stívia egy 300-as doboz, kb 1 évig elég.
Sütemény sütésnél, ahol lehet mézet használunk, vagy Stívía port. Alig kell belőle, mert nagyon édes íze van!
Kb. 3 havonta 1 kg cukor megy el.
Pcos-m van, igyekeztem kizárni minden durvább szénhidrátot, ezért kevés cukrot fogyasztok. Aztán terhességi diabéteszem lett, az meg teljesen kizárja a cukorfogyasztást. (Elvileg.)
Teát, tejeskávét semmivel, max. mézzel édesítek, kakaóból instantot veszek, az eleve cukros, de azt csak a párom issza.
Több cukor akkor fogy, ha itt van a családom, anyukám a reggeli kávét 1:1 arányban fogyasztja cukorral, inkább kávészirup, mint kávé. A tesóim kb. 2 dl teába tesznek 2 evőkanál cukrot, na még egy kis mézet is. Ilyenkor sütök is édes sütiket, de sokszor fele-fele arányban fruktózzal édesítek.
Egyébként én is nagyon édes íz mániás vagyok, a káposztás tésztát, túrós tésztát is cukorral szeretem, de sajnos, nem ehetem. :(
A feleségem szokott venni 1/2 kg nádcukrot 1-2 havonta a kávéba. Én nem kávézom, süteményt nem sütünk.
Akit érint, az hibáztathatja nyugodtan azokat, akik közreműködtek a 8 ból 7 magyar cukorgyár, erőszakos felszámolásában. És nem az Óóóóórbán Viktoooor volt a tettes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!