0-18 kg-os gyermekülést mikortól (hónap, súly) használtok menetirány szerint bekötve?
Az előírást ismerem, a gyakorlatban hogy csináljátok?
A mi gyermekülésünk egy kicsit oldalirányban mozgatható, miután rögzítjük a biztonsági övvel, ez normális?
Milyen tipusu ulesetek van?
Azert kerdezem, mert latatlanba nehez megvalaszolni a kerdest. Nekunk is 0-18 kg-ig hasznalhato ulesunk van, amikor keresgeltem, akkor azt lattam, hogy tobb ajanlas is van, van amelyiket korhoz kotottek (kilenc honapos kortol lehetett menetirany szerint bekotni), volt amelyiket sulyhoz kotottek (sok olyan volt, amit 13 kg-tol lehetett igy hasznalni). A mi ulesunket 10 kg-tol lehet igy bekotni. Viszont ez rajta is van, az ulesen van egy matrica a legalapvetobb es legfontosabb biztonsagi eloirasokkal es azon ezt szerepeltetik. Nezd meg, hogy a tieteken nincs-e, ha jol tudom valamilyen formaban ezt fel kell tuntetni, meg a hordozon is rajta volt, hogy hany kiloig hasznalhato es a szimbolum a bekotesre.
Az, hogy valamelyest oldaliranyba mozog nem baj, normalis, amennyiben nem tul nagy a kilenges. Az osszes mozog, amit csak biztonsagi ovvel lehet rogziteni. A biztonsagi ov rugalmassagatol es tartoerejetol fugg, hogy mekkora a kilenges, nah meg a gyermek sulyatol, hiszen minel nagyobb suly loki az ulest peldaul kanyarban, annal jobban mozog. Szerintem csak az isofix-es rogzitesuek nem mozognak, hiszen ott fix karokkal van rogzitve az ules a karosszeriahoz.
Egyebkent epp a heten olvastam, hogy egy uj kutatas szerint a menetirannyal ellentetes rogzites a legbiztonsagosabb, ott a legkisebb a serules eselye statisztikak alapjan, ezert azt javasoltak benne, hogy amig lehet, addig hasznaljuk ki, hogy hatrafele rogzithetjuk az ulest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!