Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kristalycukor? Mit csinaltok...

Kristalycukor? Mit csinaltok a kristalycukorral?

Figyelt kérdés
Mindenki vasarolja tonnaszamra a kristalycukrot. Na de minek? En sosem veszek ,mert nem rakok semmibe cukrot. Ti mibe tesztek ennyit???
2011. márc. 1. 22:25
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Még "szerencse", hogy magyarországon bezáratták mind az 5 cukorgyárat. Teljesen önellátók voltunk, sőt exportáltunk is. Sikerült ezt is tönkretenni és ebben is kiszolgáltatottnak lenni.
2011. márc. 2. 02:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/30 anonim ***** válasza:
én sütikbe szoktam, minden másba meg fruktózt vagy szőlőcukrot (félkilós dobozban lehet őket kapni) - ezek jóval édesebbek a répacukornál, így kevesebb kell belőlük, és amúgy az szervezetnek is jobbak. teába, kávéba is ezt szoktam, bár teába inkább mézet, mert szeretem. ill. ha várok valakit, természetes, hogy van cukor itthon, nem parancsolok rá másra, hogy igyad alternatívan :D
2011. márc. 2. 03:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/30 anonim ***** válasza:
30%

Aki 40 éves korára inzulinozni akarja magát, meg marék gyógyszert szedni, és 3x vérét vizsgáni cukorra, táblázatban lesni mit ehet- továbbá kirohadt fogsorral, kövéren mindezt, az egye.

Aki máját akarja szétbszni, meg agyát, az erjessze és igya.

A többieknek, meg akár tetszik, akár nem, meg kell keresni azt az édesítőt aminek nics számára mellékize, (van ilyen, csak nem tiszta szacharin kell), és meg kell szokni azt használni. Egy hét és nem érzed azt a kis mellékízt, ha egyáltalán érezted.

A cukor néha oké, naponta sok belőle: méreg. A méz ugyanúgy. Bocs, de így van, mégha finom édesek is.

Pótlószer még a xilit, és a fruktóz.

2011. márc. 2. 04:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/30 anonim ***** válasza:
69%

04:24

Naaaa! A nagyszüleim, dédszüleim átlagban 90 éves kort értek meg (van aki még most is él) és amióta ismertem őket, mind ették a cukrot, méghozzá nem kis mennyiségben. Egyikük sem volt cukorbeteg. Azért nemcsak ezen múlik, persze nem egészséges, ha cukrot eszünk cukorral.

A legtöbb édesítőszer meg károsabb mint maga a cukor, kivéve a fruktózt.

A méz pedig bizonyítottan baktériumölő hatású, tehát ha nem visszük túlzásba, inkább nagyon is egészséges, mint káros.

2011. márc. 2. 04:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/30 anonim ***** válasza:
Ja, és ha már a fruktózt egészségesnek írod, a mézet pedig egészségtelennek, csak szólok, hogy a mézben is fruktóz van jó részben.
2011. márc. 2. 04:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/30 anonim ***** válasza:

már majdnem vége volt a válaszomnak, de a cica ráléppett esc-re:)))szóval nemcsak 5 cukorgyárunk volt, hanem 90-előtt 11. most meg egyetlenegy!!

a kérdésre, én nem vásárolom tonnaszám, mert nincs pénzem közel 400 ft-os cukorból betankolni.

viszont amennyi kell egy átlag háztartásba , annyit igen.

minden héten sütök egyszer kétszer /unokák vannak/sütit

így hetente kb egy kiló cukor fogy.

de abba gondoljatok bele, hogy a cukor, mint összetevő mi mindenben benne van,így egy brutális élelmiszerálemelést generál.

2011. márc. 2. 06:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/30 anonim ***** válasza:
Én csak sütikbe rakok cukrot. Teába mézet, kávézni nem kávézunk. Nagyon ritkán más ételbe, de akkor is csak egykét kanálnyit maximum.
2011. márc. 2. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/30 anonim ***** válasza:

"A legtöbb édesítőszer meg károsabb mint maga a cukor"

?????????????????????????????????????????????????

No ezt az oltári baromságot hol sikerült összeszedned?

Az ezohomeoasztrocukor.hu-n?

Küldjél már néhány _tudományos_ cikket, amik kettősvak placebokontrollált vizsgálattal jutottak erre az eredményre!

Különböző önjelöt guruk véleménye nem érdekel, csak ami bizonyított.


A mézről,bővebben. Szárazanyagának pont a fele fruktóz, amit a sejtek inzulin nélkül is folvesznek, a másik fele glükóz, ami durván beleszáll a hasnyálmirigybe, 40%-a viz, és nyomokban pár vitamin, enzim, fehérje van benne.

A méhecske a répacukrot ezzé bontja a mézgyomrában. Kicsit édesebb mint a cukor, tehát elvileg kevesebbet teszük belőle a kajába.

Minden ilyen tömény cukoroldat baktériumölő, mert kiszívja azokból a vizet, nem kell ahhoz méznek lenni.

Finomnak meg finom, az nem kétséges, csak most másról ment a szó. Üdv.

2011. márc. 2. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/30 anonim ***** válasza:

Ja és mégvalami, mindenkinek megvan a maga pédaképe, aki 110 éves korában még napi 2 dobozzal szívott, és 1 liter pálinkát öblögetett rá, azután ebédre megevett egy liter mézet szalonnával és noha-borral- Mégse lett semmi baja.

Vannak köztünk ilyen mázlisták, de AZOK SOHA NEM MI VAGYUNK- sajnos.:(

2011. márc. 2. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/30 A kérdező kommentje:
ne veszekedjetek, jo volt olvasni amiket irtok. :) ugyis mindenki maga donti el,hogy eszik-e cukrot vagy nem. :)
2011. márc. 2. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!