Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell igazi kemény...

Hogyan kell igazi kemény habot verni?

Figyelt kérdés
tortára szeretném tenni
2011. márc. 1. 19:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Legkönnyebb elektromos habverővel, kevés porcukorral.
2011. márc. 1. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
de milyen tejszínből?hány %
2011. márc. 1. 19:44
 3/9 anonim válasza:
100%
Én sütikhez mindig Hulala tejszint használok nekem bevált:) Még porcukrot sem szoktam belerakni, mert nekünk elég édes... Viszont habfixálót szoktam bele tenni:)
2011. márc. 1. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom a előzőhöz, a Hulala tényleg nagyon-nagyon jó! Nekünk olyanok ajánlották, akik sokat sütnek. Kicsit tartottunk tőle, mert nem igazi tejszín, de nagyon bejött! Ízre finom és nagyon jó minőségű hab készíthető belőle, úgyhogy egy jó ideje már csak ezt használjuk.


[link]

2011. márc. 1. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
A Hulala nagyon jó, sok helyen lehet kapni, csak arra figyelj, hogy előtte tedd hűtőbe.
2011. márc. 5. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Akármilyen tejszínből készíted, jól be legyen hűtve.


Jajj, itt mindent jól összefoglaltak és leírtak.

[link]


ui.: a hullalát én is kedvelem

2011. márc. 5. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
A valódi tejszínnel vigyázni kell,mert nagyon gyorsan felverődik. Ha túl vered,akkor kiválik belőle a savó és vaj lesz belőle. A Hulalával nincs ilyen probléma.
2011. márc. 5. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
A kettő fél kis doboz Hulala és egy zacskó friss tejszínt szoktam felverni. Így nincs mű íze, viszont viszonylag kemény habot kapok.
2011. márc. 6. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
A min. 30% zsiradékot tartalmazó habtejszínt előzőleg 3-6°C-on legalább 8-10 órán át hűteni kell, hogy megfelelő minőségű hab legyen belőle. Átlagos térfogatnövekedése két-háromszoros. Habverés közben 10% cukrot adagolunk hozzá, ez lehet kr.cukor (elején kell hozzádadni) vagy szitált porcukor (utólag kell ízesíteni). A tejszínhab 1-2 óra állás után levet ereszt, ennek elkerüléséhez az ízesítőanyagok után lehet hozzáadni fixáló porokat vagy tejszínliterenként számított 10-20 g oldott, langyos zselatint.
2011. márc. 6. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!