Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A csirkemell-t, hogy tudom...

A csirkemell-t, hogy tudom elkészíteni?

Figyelt kérdés
Még sohasem csináltam. Kérlek írjátok le, hogy milyen edény kell hozzá, milyen alapanyagok (Csak natúrt szeretnék. Nem akarok almás, szilvás, stb ízesítésű csirkemellet. Csak natúrat).
2011. febr. 26. 22:13
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
mikroban.
2011. febr. 26. 22:29
 2/8 anonim ***** válasza:
72%
Szeld hosszában ketté,klopfold ki, sózd meg, és hagyd állni legalább egy fél órát. Forgasd meg lisztben és kevés olajon süsd ki.Vagy rántsd ki, de ha még finobabban akarod elkészíteni, áztasd be fokhagymás tejbe egy éjszakára. Utána töröld szárazra,és bánj úgy vele, ahogy az előzőekben leírtam.
2011. febr. 26. 22:30
 3/8 A kérdező kommentje:

közben nagy nehezen ráakadtam mégegy receptre. gondolom ez is jó ugye? nem írja, hogy áztatni kellene...

A csirkemellet kockákra vagy csíkokra vágjuk, (olajsprayvel kifújt) teflonserpenyőben megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadunk 1-2 ek. szójaszószt és tovább pirítjuk. Letakarjuk és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk; majd a fedő eltávolítása után még 1-2 perc alatt készre pirítjuk. Párolt rizzsel, zöldségekkel vagy akár sült burgonyával tálaljuk. A csirkemellhez használhatunk bármilyen fűszersót is, lehet kapni, például magyaros, indiai, görög, kínai, barbecue, gyros stb… keveréket, bármelyik kíválóan alkalmas a csirkemell elkészítéséhez. Vigyázni kell azonban, mert némelyik teljes értékű sót is tartalmaz, ha ilyet használunk, a sót hagyjuk el! Sőt, ebből az alapból készíthetünk testépítő rizseshúst is, az ilyen módon elkészített csirkét és a kész rizst összekeverjük, savanyúságot, salátát adunk mellé. A legegyszerűbben elkészíthető ételek közé tartozik még a párolt(főtt) csirkemell, melyet úgy is elkészíthetünk, hogy (zöldség)levesben készítjük el.

2011. febr. 26. 23:31
 4/8 anonim ***** válasza:
61%

Ha mindenképpen natúr akarod, akkor: főzd meg kevés sós vízben, utána sózd be a húst, ha akarod egy kicsit zsírban, olajban hirtelen átsütöd és kimegy belőle a víz. Ehhez azonban jó lenne egy kis párolt zöldség, vagy legalább főtt rizs.

De a főtt csirkemellet (ha kihűlt) feldarabolod és csinálsz belőle francia-salátát.

Én imádom belőle a rizseshúst: kevés hagymát pirítasz, ráteszed a kockára vágott húst és karikára szelt sárgarépa, gyökér, kevés vízzel felöntöd, sóval, borssal ízesíted és amikor félig kész, hozzáteszed a rizst, és azzal főzöd készre.

2011. febr. 27. 08:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Ha nem csinálom meg mindet az 1kg csirkemellből, akkor a maradékot (a fel nem használt részt), hogy tudom tárolni a hűtőben és meddig???
2011. febr. 27. 11:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha van fagyasztó-ládád, vagy szekrényed, akkor másfél, két hónapig is elvan benne. Ha csak a normál hűtő fagyasztója van, ott én max 2 hétig tartottam. Ha fagyasztó egyáltalán nincs, csak normál hűtő, akkor célszerű még a héten elfogyasztani.
2011. febr. 27. 17:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Én így szeretem a legjobban:

1-2 pohár joghurtba teszek valamilyen fűszert(amihez épp kedvem van, kedvenc a gyros) ebbe bele a mell( szeletelve, csíkozva, kockázva, mindegy) 2-3 órára beteszem a hűtőbe, utána vagy beleöntöm sütőzacskóba az egészet, és be a forró sütőbe egy órára, vagy leszedem róla a joghurt nagyját, és serpenyőben kisütöm. nem szárad ki, és a joghurttól nagyon finom lesz.

2011. febr. 27. 21:23
 8/8 A kérdező kommentje:

Húúú, ezt a joghurtosat egyszer majd kipróbálom! Elég jól hangzik!

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Egyébként mást is megkérdeztem a tárolás ügyben a biztonság kedvéért. Az egyik aztmondta, hogy biztonságosan 1 napig. A másik azt mondta, hogy folpackba csomagolva 2 napig legfeljebb. Sajnos a hűtőnek nincs fagyasztó része.

2011. febr. 27. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!