A csirkemell-t, hogy tudom elkészíteni?
közben nagy nehezen ráakadtam mégegy receptre. gondolom ez is jó ugye? nem írja, hogy áztatni kellene...
A csirkemellet kockákra vagy csíkokra vágjuk, (olajsprayvel kifújt) teflonserpenyőben megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadunk 1-2 ek. szójaszószt és tovább pirítjuk. Letakarjuk és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk; majd a fedő eltávolítása után még 1-2 perc alatt készre pirítjuk. Párolt rizzsel, zöldségekkel vagy akár sült burgonyával tálaljuk. A csirkemellhez használhatunk bármilyen fűszersót is, lehet kapni, például magyaros, indiai, görög, kínai, barbecue, gyros stb… keveréket, bármelyik kíválóan alkalmas a csirkemell elkészítéséhez. Vigyázni kell azonban, mert némelyik teljes értékű sót is tartalmaz, ha ilyet használunk, a sót hagyjuk el! Sőt, ebből az alapból készíthetünk testépítő rizseshúst is, az ilyen módon elkészített csirkét és a kész rizst összekeverjük, savanyúságot, salátát adunk mellé. A legegyszerűbben elkészíthető ételek közé tartozik még a párolt(főtt) csirkemell, melyet úgy is elkészíthetünk, hogy (zöldség)levesben készítjük el.
Ha mindenképpen natúr akarod, akkor: főzd meg kevés sós vízben, utána sózd be a húst, ha akarod egy kicsit zsírban, olajban hirtelen átsütöd és kimegy belőle a víz. Ehhez azonban jó lenne egy kis párolt zöldség, vagy legalább főtt rizs.
De a főtt csirkemellet (ha kihűlt) feldarabolod és csinálsz belőle francia-salátát.
Én imádom belőle a rizseshúst: kevés hagymát pirítasz, ráteszed a kockára vágott húst és karikára szelt sárgarépa, gyökér, kevés vízzel felöntöd, sóval, borssal ízesíted és amikor félig kész, hozzáteszed a rizst, és azzal főzöd készre.
Én így szeretem a legjobban:
1-2 pohár joghurtba teszek valamilyen fűszert(amihez épp kedvem van, kedvenc a gyros) ebbe bele a mell( szeletelve, csíkozva, kockázva, mindegy) 2-3 órára beteszem a hűtőbe, utána vagy beleöntöm sütőzacskóba az egészet, és be a forró sütőbe egy órára, vagy leszedem róla a joghurt nagyját, és serpenyőben kisütöm. nem szárad ki, és a joghurttól nagyon finom lesz.
Húúú, ezt a joghurtosat egyszer majd kipróbálom! Elég jól hangzik!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Egyébként mást is megkérdeztem a tárolás ügyben a biztonság kedvéért. Az egyik aztmondta, hogy biztonságosan 1 napig. A másik azt mondta, hogy folpackba csomagolva 2 napig legfeljebb. Sajnos a hűtőnek nincs fagyasztó része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!