Éhezem, egy hete nincs pénzem. Mit lehet csinálni az alábbi alapanyagokból?
Na szóval..eddig volt 100 ft-om,a hét minden napján vettem két zsemlét,mert volt itthon párizsim+margarinom,de sajnos a párizsi már elfogyott...
Most csak ez van itthon: olaj,liszt,cukor,citrom,margarin... ennyi :(
Én ezt azért nem fogom fel ennyire komolyan, 3 nap nem evés,nem olyan durva szerintem... Pár éve is volt ilyen,hogy nem ettem több napig,bár akkor fogyókúra miatt..soha nem gondoltam volna,h egyszer ilyen helyzetbe kerülök..
Amúgy tökjó albérletben lakom,múlt héttől tök jó melóhelyem..(cska az a baj nem tudom,h mennyi ideig..),iskola is megy..csak ez a pár nap nehéz picit...
ha megjön a pénzed, itt egy pár tipp, bár nem tudom, ilyenre van-e szükséged.
én tesco-ban szoktam tésztát venni, legolcsóbbat. kis hagymát pirítani, meg egy olcsó halkonzervet. vagy paradicsompürét a tésztára, szintén kis hagymával, fokhagymával.
szoktam krumplit, répát, hagymát feldarabolni, és tepsiben kis olajjal meglocsolva sütni. ez is olcsó és finom.
meg ezt szoktam sütni: [link]
Ha máskor is adódna ilyen gondod,(bár ne legyen), időben jelezz e-mail-ben, címmel, azonnal küldök egy "életmentő" csomagot, két nap alatt odaér.
Nem hagylak éhezni!!
Nekem a szuszogó ugrik be.
A lisztet keverd össze vízzel, és főzd össze. Egyre sűrűbb lesz, és amikor szuszog (vagyis forr, és azt lehet hallani, hogy psssszz), akkor kész.
Elvileg pirított zsemlemorzsába kell szaggatni, de te szaggasd bele olvasztott margarinba, hogy külön álljanak, mint a kis gombócok. Reszelj rá citromhéjat és cukrozd meg.
(Elvileg édes tejföllel, vagy kakaóval, lekvárral tálalják, de most ezek nem állnak rendelkezésedre.)
Ha vannak esetleg fűszereid (kömény és só), pirított levest is készíthetsz.
Olajon pirítsd meg a lisztett, engedd fel liszttel, bele a só. Egy üres levest tudsz készíteni magadnak.
Ennyi jut az eszembe.
Minden jót!
Szia!
Kicsit késő ugyan, de a legegyszerűbb indiai lepénykenyér ilyen esetekre jó megoldásnak tűnik. Csak víz, só, olaj és liszt kell hozzá, és szerintem még elég laktató is. Esetleg kis margarinnal megkenve eheted.
A chapati receptjét itt megtalálod:
Próbáltam a neten rákeresni, de nem találtam semmijen idevonatkozó receptet, így csak azt tudom javasolni, hogy lisztet és vizet (annyit amennyit felvesz, hogy gyúrható legyen) gyúrj össze, nyújtsd ki, és vágd fel. Majd szárítsd meg.
Nem tudom milyen lesz tojás ill. durumbúza nélkül, de jobb, mint a semmi.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!