Bacon vagy szalonna?
Sziasztok,
már régen nem élek Magyarországon és nem rég találtam ezt az oldalt.
Meg szeretném kérdezni, hogy mi a különbség a bacon és a (húsos)szalonna között? Itt ugyanis nincs semmi különbség, és a bacon egyszerüen szalonna magyarra forditva. Mégis megepve olvatam már több helyen, hogy ugyanabba az ételbe szalonna és bacon is kell.
Kérlek, segitsetek, mert nekem teljesen érthetetlen a dolog.
doboszoli-nak: azt leirtad, hogy nagy a keveredés, meg hogy milyen szalonnafélék vannak, de azt még mindig nem tudom, hogy (pl. a bemásolt receptnél) milyen szalonnát kellene használni, ha bacon-ról van szó, különsen, hogy másmilyen is elöfordul ugyanott. (Irtam, hogy külföldön élek, és igy csak akkor tudom beszerezni, ha tudom, hogy MIT is kellene vennem.)
Egyébként nagyon köszönöm a valaszodat!
Na még egyszer.
Baconként, a fiatal sertés oldalszalonnájából készült, 3-4 cm vastag, több réteg húst tartalmazó, sózott (pácolt), bőrös füstölt szalonnát emlegetjük, ami nincs megfőzve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!