Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Bacon vagy szalonna?

Bacon vagy szalonna?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

már régen nem élek Magyarországon és nem rég találtam ezt az oldalt.

Meg szeretném kérdezni, hogy mi a különbség a bacon és a (húsos)szalonna között? Itt ugyanis nincs semmi különbség, és a bacon egyszerüen szalonna magyarra forditva. Mégis megepve olvatam már több helyen, hogy ugyanabba az ételbe szalonna és bacon is kell.

Kérlek, segitsetek, mert nekem teljesen érthetetlen a dolog.

2011. jan. 17. 17:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%
egy és ugyanaz a kettő. tulajdonképpen, ha valaki baconszalonnát emleget, az szóismétlést használ.
2011. jan. 17. 18:09
 2/12 anonim ***** válasza:
Én már ilyenekkel nem foglalkozom. Szerintem hamarosan elterjed a tomato elnevezés a paradicsom mellett.
2011. jan. 17. 18:14
 3/12 doboszoli ***** válasza:
100%

A húsos szalonna nem szakmai megnevezés. Általában hasaszalonna, benne vékonyabb-vastagabb húsréteggel.

Bármilyen sertésből készülhet.

A bacon alapanyaga oldalszalonna, max 110 kilós, ipari körülmények között intenzíven nevelt állatból készül.

Alapanyaga az oldalszalonna, amin a dagadó, esetleg az oldalas is rajta marad.(term. kicsontozva).

Pácolás után füstöljük ezt is, mint a "húsost". Ebben a hús-és zsírrétegek váltakoznak, és jelentős %-a husi.

Nem szakmám, csak hobbyszinten csinálom, ill. egy kicsit ebből is élek. Ha van itt húsipari szakember kérem pontosítson.

2011. jan. 17. 19:05
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mégha nem is lettem igazán okosabb tölük. Mármint hogy ezek szerint senki sem tudja, hogy miért használják igy.
2011. jan. 18. 21:40
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát szalonna és szalonna között is van külömbség!

Csak hogy néhányat soroljak:

-erdélyi szalonna (húsos)

-császár szalonna (húsos)

-csécsi szalonna (húsos)

-füstölt szalonna (hústalan)

- bacon szalonna (húsos)

stb.

Ezek a szalonnák mind eltérnek egymástól mind pácolásban mind pedig füstölésben.Ízben hatalmas külömbségek vannak.

2011. jan. 21. 13:48
 6/12 anonim ***** válasza:
Sajnos, valamiért az angol bacon=szalonna szó terjedt el egy szalonnafajtára. Ez pont a fordítottja annak, hogy az angol kutya szó (dog) nálunk egy kutyafajta.
2011. jan. 21. 16:38
 7/12 anonim ***** válasza:

Próbálj meg keresni Angliában dog fajtájú kutyát, vagy Franciaországban champignonsgombát! :)

Ezekkel a szavakkal lehet jó nagyot szívni külföldön!

2011. jan. 21. 16:42
 8/12 A kérdező kommentje:
ma 16:38-as: megirnád, hogy MIYEN fajta szalonnára használják ezt a megnevezést? (Már láttam olyan receptet, ahol bacon ÉS szalonna is kellett bele.)
2011. jan. 21. 16:50
 9/12 A kérdező kommentje:

Itt vannak egy recepthez valók felsorolva:

8 db csirkecomb

4 szelet bacon

3-4 ek olaj

1-2 szelet füstölt szalonna

2 dl száraz fehérbor

2 dl tejföl

Mi a különbség?

2011. jan. 21. 17:18
 10/12 doboszoli ***** válasza:
Szerintem leírtam. Vagy nem?
2011. jan. 21. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!