Bacon vagy szalonna?
Sziasztok,
már régen nem élek Magyarországon és nem rég találtam ezt az oldalt.
Meg szeretném kérdezni, hogy mi a különbség a bacon és a (húsos)szalonna között? Itt ugyanis nincs semmi különbség, és a bacon egyszerüen szalonna magyarra forditva. Mégis megepve olvatam már több helyen, hogy ugyanabba az ételbe szalonna és bacon is kell.
Kérlek, segitsetek, mert nekem teljesen érthetetlen a dolog.
A húsos szalonna nem szakmai megnevezés. Általában hasaszalonna, benne vékonyabb-vastagabb húsréteggel.
Bármilyen sertésből készülhet.
A bacon alapanyaga oldalszalonna, max 110 kilós, ipari körülmények között intenzíven nevelt állatból készül.
Alapanyaga az oldalszalonna, amin a dagadó, esetleg az oldalas is rajta marad.(term. kicsontozva).
Pácolás után füstöljük ezt is, mint a "húsost". Ebben a hús-és zsírrétegek váltakoznak, és jelentős %-a husi.
Nem szakmám, csak hobbyszinten csinálom, ill. egy kicsit ebből is élek. Ha van itt húsipari szakember kérem pontosítson.
Hát szalonna és szalonna között is van külömbség!
Csak hogy néhányat soroljak:
-erdélyi szalonna (húsos)
-császár szalonna (húsos)
-csécsi szalonna (húsos)
-füstölt szalonna (hústalan)
- bacon szalonna (húsos)
stb.
Ezek a szalonnák mind eltérnek egymástól mind pácolásban mind pedig füstölésben.Ízben hatalmas külömbségek vannak.
Próbálj meg keresni Angliában dog fajtájú kutyát, vagy Franciaországban champignonsgombát! :)
Ezekkel a szavakkal lehet jó nagyot szívni külföldön!
Itt vannak egy recepthez valók felsorolva:
8 db csirkecomb
4 szelet bacon
só
3-4 ek olaj
1-2 szelet füstölt szalonna
2 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl
Mi a különbség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!